VIDEO „Táhni pryč, Angelo.“ A ruské vlajky. Teď už musela zasahovat ochranka Merkelové

31.08.2017 9:51

Redakce serveru ParlamentníListy.cz v uplynulých dnech informovala o protestech, které provázejí volební kampaň kancléřky Angely Merkelové. Britský deník Guardian nyní přináší další znepokojivé podrobnosti ke kampani německé kancléřky.

VIDEO „Táhni pryč, Angelo.“ A ruské vlajky. Teď už musela zasahovat ochranka Merkelové
Foto: repro Youtube
Popisek: Angela Merkelová ve městě Vacha

Jak levicový deník uvádí, kancléřka čelí v rámci své předvolební kampaně pravidelným protestům ze strany „populistické pravice“. „Merkelová čelí často velmi zuřivým protestům, což poněkud zpochybňuje její strategii zaměřit se právě na regiony, kde mají příznivci Alternativy pro Německo či Pegidy silnou podporu,“ píše britský deník s tím, že kancléřka sama připustila, že se bude snažit v příštích týdnech získat na svoji stranu i voliče AfD.

Zatím se jí to však očividně příliš nedaří, o čemž svědčí několik jejích posledních vystoupení na shromážděních v různých částech země. O víkendu se dočkala Merkelová nepřátelských reakcí v Quedlinburgu, kde skupinka protestujících požadovala její odchod z politiky tak hlasitě, až na ně německá kancléřka nezvykle reagovala přímo z pódia. Vzkázala jim, že pokřikováním na ni se žádné problémy rozhodně nevyřeší.

 

Anketa

Chcete, aby plénum Poslanecké sněmovny vydalo Babiše k trestnímu stíhání?

37%
63%
hlasovalo: 19741 lidí

Obdobnou zkušenost si prožila šéfka favorizované CDU i o několik dní dříve v Gelnhausenu, kde byla vypískána více než stovkou příznivců AfD. „V Brandenburg an der Havel došlo na téměř hodinové násilnosti, kterých se aktivně zúčastnili příznivci AfD a Národně demokratické strany Německa (NPD). Když Merkelová vstoupila na pódium, rozvinuli z hotelového okna transparent s nápisem ‚Merkelová musí jít‘,“ referuje britský deník.

Ještě horšího přivítání se dostalo Merkelové v Bitterfeldu v Sasku-Anhaltsku, kde loni AfD získala ve volbách 31,9 % hlasů. Demonstranti mávali nad hlavami ruskými vlajkami a sborově zpívali „Táhni pryč“. Terčem nepřátelských reakcí se však na předvolebních shromážděních CDU nestává jen samotná Merkelová, ale také účastníci kampaně ze druhého sledu. „Po kampani ve Vachě v Durynsku byla napadena dvojice mladých dobrovolníků CDU.

Podle veřejnoprávní rozhlasového stanice MDR Thüringen panovala ve Vachě mimořádně napjatá situace. „Dav protestujících se nebezpečně přibližoval k Merkelové a nebylo zřejmé, co mají její odpůrci vlastně v úmyslu. Osobní ochranka kancléřky musela několikrát zasáhnout. Nakonec vše vyvrcholilo útokem devětadvacetiletého muže na členku týmu CDU Thüringen a jejího kolegu. Ten utrpěl zranění na hlavě i zádech a měl roztrženou košili. Musel být následně ošetřen v nemocnici,“ uvádí MDR Thüringen.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pro

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…