VIDEO Táhni, zrádče lidu. Německého prezidenta Gaucka lidé vypískali, policie na ně vytáhla slzný plyn

27.06.2016 13:17

Horké chvilky zažil během návštěvy saského města Sebnitz u českých hranic německý prezident Joachim Gauck. „Táhni, zrádce lidu,“ křičeli na něj někteří z přítomných. Podle německého tisku musela vyhrocenou situaci plnou ostrých slovních výpadů krotit policie. Proti jedné osobě měla dokonce použít slzný plyn.

VIDEO Táhni, zrádče lidu. Německého prezidenta Gaucka lidé vypískali, policie na ně vytáhla slzný plyn
Foto: Pflichtlekture.com
Popisek: Německý prezident Joachim Gauck

Při cestě přes sebnitzké náměstí na zdejší radnici začala skupinka asi třiceti lidí na německého prezidenta pískat, bučet a pokřikovat. Zaznít měly i nadávky „táhni, zrádce lidu“ či „Stasi prasata“ (Stasi byla rozvědka někdejšího komunistického východního Německa, pozn. red.). ČTK s odkazem na německý Die Welt uvádí, že policie zatkla jednu osobu.

Německý tisk přisuzuje ostrý projev nesouhlasu extrémní pravici, která měla na internetu několik dní před zmiňovanou návštěvou prezidenta Gaucka v Sebnitzu vyvěšovat výzvy k narušení akce. Podle ČTK mohou nadávky na prezidenta souviset také s jeho vstřícným postojem k uprchlíkům.

Političtí představitelé verbální útoky na německou hlavu státu odsoudili. Podle spolkového ministra spravedlnosti Heiko Maase byl atak děsivý, šéf saské vlády Stanislaw Tillich hovořil o ostudě.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: luš

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…