VIDEO Tak na shledanou. Paroubek odešel ze studia, rozhlasový redaktor jen koukal

23.06.2017 14:58

Michael Rozsypal v Interview Plus Českého rozhlasu přivítal expremiéra Jiřího Paroubka. Ten však ve studiu nepobyl moc dlouho. Moderátor ho v jistém okamžiku tak moc naštval, že si Paroubek uprostřed rozhovoru vzal tašku a rozezleně odpochodoval. Podívejte se, proč.

VIDEO Tak na shledanou. Paroubek odešel ze studia, rozhlasový redaktor jen koukal
Foto: Filip Ferbie
Popisek: Jiří Paroubek v Brně promluvil ke studentům a hostům vysoké školy BIBs

Jiří Paroubek na rozhlasových vlnách prohlásil, že sociální demokraty chtěl podpořit, a proto se v kolínské ČSSD znovu přihlásil o členství. Obává se totiž, že strana může v podzimních volbách volebně propadnout kamsi k 8 procentům hlasů. Když to teď vzal do ruky Lubomír Zaorálek, možná ČSSD získá až 12 procent. Paroubek by ale rád dosáhl ještě lepšího výsledku, a tak chtěl straně pomoct z pozice řadového člena.

Krajská organizace ČSSD v Praze však odmítla Paroubka přijmout zpět. Podle stanov se k tomu pražská organizace musela vyjádřit, protože by tak musela učinit u kohokoli, kdo opustil sociální demokracii, vstoupil do jiné strany a později se chtěl do ČSSD vrátit.

„V té Praze se tak trochu unáhlili a vyjádřili svůj světový názor,“ okomentoval situaci Paroubek. Zdůraznil ovšem, že by kroky měly následovat po sobě.  Napřed se prý o jeho přijetí do strany měla vést diskuse a teprve po diskusi mělo být rozhodnuto. Někdejší premiér si po odchodu z ČSSD v roce 2010 založil svou vlastní stranu NS-LEV21. Ale teď prý po jeho návratu do ČSSD volá celá řada organizací. Údajně asi dvacet. Proto se podle Paroubka měla ve straně vést napřed diskuse.

Tím toto téma bylo pro Paroubka skončeno. Vidí to tak, že jeho proces přijímání do ČSSD není zcela uzavřen a víc se o tom nechce bavit. „Mě tohleto, co je ve stanovách, tak nezajímá. Když budu členem, dobře, když nebudu členem, tak taky dobře,“ chtěl téma ukončit Paroubek.

Ing. Jiří Paroubek

  • Nenarodili jsme se sami pro sebe, ale proto, abychom sloužili své vlasti. ( Jindřich IV.)

Michael Rozsypal se však k tématu vracel, takže z Paroubkových úst zaznělo varování. „Pane redaktore, pojďme se bavit o užitečných věcech, pokud se nebudeme bavit o užitečných věcech, tamhle jsou dveře a já odcházím,“ řekl expremiér.

Když ani potom nechtěl Rozsypal téma opustit, tak se Paroubek zvedl ze židle a začal si balit věci. „Takže na shledanou, pane redaktore, já nevím, proč bych odpovídal na vaše otázky, já jsem chtěl odpovídat na politické otázky a ne tyto otázky. Na shledanou,“ pravil Paroubek a bouchl za sebou dveřmi.

Rozsypal posluchačům oznámil, že Paroubek odešel ze studia.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Média to zatajila.“ Mohl být mír mezi Ruskem a Ukrajinou? Zcela jinak

11:11 „Média to zatajila.“ Mohl být mír mezi Ruskem a Ukrajinou? Zcela jinak

Politolog Ivan Katchanovski z univerzity v kanadské Ottawě o válce na Ukrajině mluví jako o „zástupn…