VIDEO Tak to se Madeleine Albrightové moc nepovedlo. Hillary Clintonová musela zuřit

10.02.2016 12:45

Demokratické kandidátce na amerického prezidenta Hillary Clintonové se prozatím v kampani nedaří podle jejích představ, tak se rozhodla „povolat do zbraně“ svého manžela, bývalého amerického prezidenta Billa Clintona, a k tomu také bývalou ministryni zahraničí v jeho vládě Madeleine Albrightovou.

VIDEO Tak to se Madeleine Albrightové moc nepovedlo. Hillary Clintonová musela zuřit
Foto: US DAY.com
Popisek: Madeleine Albrightová

V Iowě zvítězila Hillary Clintonová nad svým konkurentem Bernie Sandersem jen nejtěsnějším rozdílem. Následné průzkumy veřejného mínění navíc signalizovaly, že v New Hampshire bývalá ministryně zahraničí v Obamově administrativě nejspíš pohoří. To se také stalo a za představitelem levicového křídla Demokratické strany Sandersem zaostala o více než dvacet procent. Nervozita v táboře Clintonových příznivců narůstá a přílišnou sebejistotou nyní nehýří ani samotná Clintonová. Možná právě proto se do kampaně více zapojili její manžel a také Madeleine Albrightová.

V případě bývalé ministryně zahraničí českého původu však lze pochybovat o tom, jestli se Clintonové její podpora příliš vyplatila. Při víkendovém televizním vystoupení se ve své podpoře Madeleine Albrightová rozvášnila až příliš a nakonec její poznámky vyvolaly značnou kontroverzi. „Pro ženy, které nevolí Hillary Clintonovou, je v pekle připraveno speciální místo,“ prohlásila s úsměvem na rtech rodačka z Československa. Okamžitou reakcí publika sice byl smích a bouřlivý potlesk, veřejnost a média však byly následně mnohem kritičtější a Albrightová měla co vysvětlovat.

 

„Já jsem jen chtěla zdůraznit, že by lidé měli pochopit, kdo za ně skutečně bojuje a kdo se zajímá o ženy,“ vysvětlovala své výroky o pekle v rozhovoru pro americký týdeník Time. Pomoci své manželce se zároveň vydal i bývalý americký prezident Bill Clinton, který se ve svém nedělním projevu proneseném v Milfordu v New Hampshire ostře pustil do Bernieho Sanderse a jeho příznivců. V první řadě jim podle CNN „vynadal“ za údajné sexistické útoky na adresu své manželky a také zmínil internetový trolling, prostřednictvím kterého se snaží znepříjemnit život Clintonové i jejímu bezprostřednímu okolí.

„Někteří komentátoři se bojí napsat o mé manželce cokoli pozitivního, protože se okamžitě stanou terčem šikany Sandersových příznivců,“ stěžoval si Clinton, který celou záležitost označil za „brutální trolling“. Clinton dále obvinil Sandersovu kampaň z vykrádání a lží. „Tak jasně, když děláte revoluci, tak vás fakta nezajímají. Každý, kdo se mnou nesouhlasí, se jistě musel zaprodat vládnoucímu establishmentu,“ popisoval Clinton s nadsázkou postoje Sanderse a jeho příznivců. Mluvčí Sandersova týmu Mike Briggs v zaslaném prohlášení CNN konstatoval, že Clintonova slova jsou pro senátora z Vermontu „zklamáním“.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pro

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…