VIDEO Takhle sprosté slovo! Sergej Lavrov se vyjádřil k volbám v USA, ale raději se podívejte sami

13.10.2016 11:25

Americkým deníkem Washington Post zveřejněná nahrávka z roku 2005, na které se Trump chlubí tím, jak je úspěšný při osahávání ženských pohlavních orgánů, žije dál svým životem. Naposledy se nad tímto tématem pobavili ruský ministr zahraničí Sergej Lavrov a korespondentka CNN Christiane Amanpour.

VIDEO Takhle sprosté slovo! Sergej Lavrov se vyjádřil k volbám v USA, ale raději se podívejte sami
Foto: mid.ru
Popisek: Ministr zahraničních věcí RF Sergej Lavrov

Amanpour s Lavrovem přirozeně hovořila o mezinárodních otázkách a zejména o konfliktu v Sýrii, který vážně narušil vztahy mezi Spojenými státy a Ruskem. Lavrov mimo jiné odmítl obvinění, že by Rusko zasahovalo do amerických prezidentských voleb. „Zní to na jednu stranu lichotivě, ale je to samozřejmě směšné obvinění,“ uvedl Lavrov na výtky, které přicházejí z amerických médií, ale i od samotných představitelů republikánů a demokratů.

Asi nejvtipnější moment rozhovoru však přinesla otázka korespondentky CNN, která se vztahovala k videu Donalda Trumpa, ve kterém se, mírně řečeno, „chlubí svými úspěchy u žen“. Tehdy devětapadesátiletý Trump na nahrávce z roku 2005 přímo říká, že většina žen se od něj nechá líbat i osahávat na intimních partiích, protože je slavný a bohatý. Politicky korektní média i demokraté jeho výroky tvrdě odsoudily a zády se k Trumpovi obrátili i někteří spolustraníci.

Republikánský kandidát tak přišel o podporu šéfa Sněmovny reprezentantů Paula Ryana i senátora Johna McCaina a příliš pochopení nesklidil ani u své manželky Melanie. Nakonec se proti svým zvyklostem omluvil, ale celá záležitost již žije svým vlastním životem. Korespondentka CNN Amanpour toto téma vytáhla v průběhu rozhovoru s Lavrovem a nakonec oba skončili v záchvatu smíchu, což je v případě Lavrovovy známé „distingované odměřenosti“ překvapivé.

„Rusko si prožilo své horké chvilky s Pussy Riot, co říkáte na podobnou aféru Donalda Trumpa,“ zeptala se Amanpour a narážela přitom na feministickou punkovou skupinu Pussy Riost, jejíž členky byly vězněny za spáchání výtržnictví v pravoslavném chrámu. Jejich příznivci však od začátku tvrdí, že byly potrestány za svoji ostrou a vytrvalou kritiku Putinova režimu a obvinění z výtržnictví bylo ze strany soudu jen neférovým úhybným manévrem.

Lavrov byl v každém případě touto otázkou lehce zaskočen, ale zareagoval s klidnou tváří a nakonec i velmi vtipně. „Angličtina není mým mateřským jazykem a nejsem si jistý, jestli tomu výrazu správně rozumím. Každopádně mohu říci, že na obou stranách vaší kampaně se pohybuje hodně ‚pussies‘, takže bych tuto záležitost raději nekomentoval,“ uvedl Lavrov a po několika vteřinách ticha reagovala Amanpour smíchem a poznámkou, že něco takového nečekala.

Na to se nahlas rozesmál i samotný Lavrov, který jinak angličtinou vládne velmi dobře a bezesporu dobře věděl, co může znamenat výraz „pussy“ v angličtině. Prezident Miloš Zeman si jej před dvěma lety v rozhlasovém rozhovoru přeložil jako „kunda“ a stal se za to terčem kritiky ze strany politiků, médií i veřejnosti. Slovem „pussy“ se však v angličtině skutečně v přeneseném významu vulgárně označují dámské pohlavní orgány.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Josef Provazník

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

12:50 Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

„Jedu se setkat s mamkou. Už jsme se léta neviděli. Jsme z Doněcka a já nechci bojovat za Putina. Už…