VIDEO Takhle to dál nejde. Po dalším útoku na Londýn došla premiérce Mayové trpělivost a vystoupila se zásadním projevem

04.06.2017 16:02

Britská premiérka bouchla po teroristických útocích do stolu. „A dost!“ zaznělo z Downing Street 10, ze sídla britských premiérů. Co teď chystá? Nejen o tom informuje BBC.

VIDEO Takhle to dál nejde. Po dalším útoku na Londýn došla premiérce Mayové trpělivost a vystoupila se zásadním projevem
Foto: Hans Štembera
Popisek: Vlajka Velké Británie

Velká Británie zažila za poslední tři měsíce tři velké teroristické útoky. Podle Mayové je toto řádění radikálů třeba jasně zarazit. V Británii se znovu zastavila volební kampaň, ale ta bude hned zítra opět pokračovat, protože volby takřka klepou na dveře. Britové půjdou volit už tento čtvrtek. „Násilí nikdy nemůže narušit demokratické procesy,“ prohlásila dáma.

Teroristé znovu jako zbraň využili automobil, přesněji řečeno bílou dodávku, se kterou vjeli na London Bridge. Posléze z této dodávky vyskákali tři muži, kteří s noži napadali kolemjdoucí a vyřvávali, že to dělají pro Alláha.

Podle Theresy Mayové je třeba nekompromisně zastavit útoky na nevinné civilisty. Jak toho dosáhnout? Za pomocvi čtyř opatření.

Na prvním místě je třeba porazit ideologii islámského terorismu, která inspiruje všechny útočníky z poslední doby. Porážka islámského extremismu je podle Mayové velkým úkolem dnešní doby. „Věci nesmějí pokračovat tak jako doposud,“ řekla jasně Mayová. Podle britské premiérky musíme chránit západní hodnoty.

„Potřebujeme se spojit s ostatními demokratickými státy a uzavřít nějakou mezinárodní úmluvu o regulaci kyberprostoru, abychom zarazili teroristům plánování jejich útoků,“ uvedla jako druhý bod britská premiérka. 

Současně je podle Mayové třeba tvrdě zasáhnout proti teroristům na území Sýrie a Iráku. „Ale také to znamená nekompromisně zakročit i na domácí půdě. Musíme revidovat protiteroristickou strategii a ujistit se, že mají policie a ostatní bezpečnostní složky dost pravomocí,“ dodala.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

8:15 „Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

O tom, co skutečně přináší schválený migrační pakt diskutovali v pořadu Události, komentáře zástupci…