VIDEO Tisková konference Mogheriniové skončila velkým pláčem

22.03.2016 20:12

Vysoká představitelka Evropské unie pro zahraniční věci a bezpečnostní politiku Federica Mogheriniová se na návštěvě Jordánska rozplakala při tiskové konferenci. Zasáhla ji zpráva o masakru v Bruselu. Zprávu přinesl partnerský server ParlamentnéListy.sk.

VIDEO Tisková konference Mogheriniové skončila velkým pláčem
Foto: Hans Štembera
Popisek: Šéfka diplomacie Evropské unie Federika Mogheriniová

Italská levicová politička a vysoká představitelka Evropské unie pro zahraniční věci a bezpečnostní politiku Federica Mogheriniová si spolu s jordánským ministrem zahraničních věcí Nasserem Judehem stoupla před novináře. Chtěla se vyjádřit ke dnešním hrůzným teroristickým aktům v Bruselu.

„Evropa a její hlavní město trpí stejnou bolestí, jakou tento region zažívá každý den. Ať už jde o Sýrii nebo jinou zemi,“ prohlásila evropská ministryně zahraničí. „Dnes je velmi těžký den,“ doplnila. Ale smutek jí nedovolil v prohlášení pokračovat. Rozplakala se a předčasně opustila sál.

Belgická policie dál pátrá po strojcích hrůzného útoku ze dnešního rána na bruselském letišti. K dispozici je fotografie tří mužů. Dva ve tmavých bundách s jednou rukavicí tlačí na letišti vozíky. V rukavici pravděpodobně ukrývali detonátory. Byla také nalezena jedna nevybuchlá vesta, kterou policisté později kontrolovaně odpálili. Ukazuje se tak, že počet obětí mohl být ještě mnohem vyšší.

Spolu s nimi kráčel i třetí muž oblečený tentokrát ve světlé bundě a klobouku. Údajně byl viděn, jak z místa útoku prchá. Právě po něm bezpečnostní složky pátrají. Na místě útoku byl nalezen také kalašnikov. Bomby napáchaly tolik hrůzy, protože byly plné hřebíků a úlomků skla. Informuje o tom server Lidovky.cz. Policie prohledává bruselské byty. Podle České televize v jednom z nich našla i vlajku Islámského státu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

To si to ČT zase podělala. Seriál Stíny v mlze viděl, kdo neměl

10:21 To si to ČT zase podělala. Seriál Stíny v mlze viděl, kdo neměl

„Konečně se lidi chytili a začínají se pěkně udávat. Napráskali řezníka, co nadával na Ukrajince, a …