VIDEO To je neuvěřitelné, jak se někteří uprchlíci snaží dostat do evropských zemí

09.07.2016 10:58

Velmi svérázný způsob přepravy své osoby zvolil jednadvacetiletý ilegální migrant pocházející z Eritreje. Mladík se dokázal celý nasoukat do nepříliš objemného kufru a tímto způsobem se chtěl dostat z Itálie do Švýcarska.

VIDEO To je neuvěřitelné, jak se někteří uprchlíci snaží dostat do evropských zemí
Foto: Balazs Beli
Popisek: Migranti překonávají zátaras na maďarsko-chorvatské hranici

Jak ukazuje krátké video, jeho efektní pokus působí téměř jako kouzelnické číslo Davida Copperfielda, ale ani to nakonec mladíkovi nepomohlo. Švýcarská pohraniční stráž jeho úkryt odhalila a jednadvacetiletý Eritrejec se musel poroučet ven. Kufr byl na jednom místě rozepnutý, aby měl mladík přístup k čerstvému vzduchu. Nejprve se před překvapenými členy švýcarské pohraniční stráže objevila jeho ruka a postupně se z kufru vynořila celá jeho postava.

Švýcarské úřady uvedly, že s podobným případem přepravy osob se setkaly vůbec poprvé. Byť se snahou dostat se ilegálně do Švýcarska se setkávají prakticky denně. „Už jsme viděli pokus, kdy se snažili migranti dostat do naší země v kufru automobilu. Ještě nikdy se však nepokusili přepravit v samotném zavazadle,“ uvedl člen pohraniční stráže Mirco Ricci. Mladý Eritrejec byl nakonec poslán zpět do Itálie, protože se rozhodl ve Švýcarsku o azyl nepožádat.

Jak uvádí britský deník Guardian, švýcarské úřady v posledních týdnech evidují zvýšený počet pokusů překročit ilegálně hranice země v regionu Ticino. Zejména se jedná o migranty z Eritreje, ale také ze Somálska a Nigérie. „Od 30. května bylo zadrženo 3400 migrantů, což je minimálně o 700 více než v loňském roce,“ uvádí britský deník s dodatkem, že pravost videa potvrdili samotní švýcarští úředníci.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pro

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Už neočkujte.“ Zoufalství a mlčení po propadu porodnosti. Už nelze přehlížet

19:36 „Už neočkujte.“ Zoufalství a mlčení po propadu porodnosti. Už nelze přehlížet

Dva roky po sobě poklesl v Česku počet narozených dětí přibližně o deset tisíc, což činí úbytek zhru…