VIDEO To je rána: Známý umělec podpořil Kateřinu Jacques. Ale ne ledajaký!

23.05.2019 7:32

Bývalá poslankyně Kateřina Jacques, která se nyní rozhodla kandidovat do europarlamentu, se na svém facebookovém profilu podělila o video, v němž jí udělil podporu Zdeněk Godla alias Franta ze seriálu Most!. „Dycky Káťa,“ parafrázovala hlášku ze seriálu Jacques.

VIDEO To je rána: Známý umělec podpořil Kateřinu Jacques. Ale ne ledajaký!
Foto: Hans Štembera
Popisek: Kateřina Jacques

„Kdyby mi někdo před pár roky řekl, že tenhle kluk bude slavný po celé zemi a mně bude pomáhat stát se europoslankyní, asi bych nevěřila. Život je nevyzpytatelný. No koukněte na to. Děkuju. Kandiduju na 10. místě za Spojence pro Evropu, lístek č. 26 (TOP09+STAN+LES+SZ a další). Budu ráda, když video nasdílíte a když mě ve volbách podpoříte,“ poznamenala k tomu Jacques.

„Ahoj, zdravím lidi, tady Zdeněk Godla alias Franta ze seriálu Most. Chci na vás promluvit, protože mám kamarádku, která se jmenuje Kateřina Bursíková Jacques. Ona teď kandiduje do Evropského parlamentu. Já sice politice nerozumím, ale protože to je moje kamarádka, která má dobrou duši a jde po dobré věci, která pomůže všem lidem, kteří vědí, co je dobré, tak bych ji chtěl podpořit,“ uvedl Godla.

„Chtěl bych vás požádat, jestli byste nebyli tak hodní a nepomohli mi s tím,“ dodal na podporu Jacques Godla.

Serveru Forum24.cz pak Jacques mimo jiné vysvětlila, proč se vůbec rozhodla kandidovat. „Chci, aby Česká republika měla v Evropě zase jméno, jaké měla za Václava Havla. Aby si nás ostatní mohli vážit za to, co umíme a nabízíme, jak se umíme zapojit a být užiteční. Naším zájmem musí být silná Evropa, protože jenom tak budeme silní my sami. Měli bychom se spojit s nejprogresivnějšími zeměmi a ne dělat problémy tak, jak to dělají země Visegrádu. Jeho myšlenka byla zpočátku dobrá, ale postupně se deformovala. Namísto vzájemné podpory států s podobnou historickou zkušeností a v podobném vývojovém stádiu jsme se proměnili ve zpátečníky a brzdu smysluplného evropského rozvoje, což je škoda,“ sdělila Jacques, jež vnímá evropskou politiku jako pojistku před ničivými konflikty.

Původní text ZDE.

„Chci, aby vztahy mezi Českou republikou a Čínou i mezi Evropskou unií a Čínou byly na bázi rovného s rovným. Můžeme se inspirovat u Spojených států, které už se na tuto cestu vydaly. V prosinci vešel v Kongresu v platnost takzvaný reciprocity act, který je velice jednoduchý. Pokud Čína nebude do Tibetu pouštět politiky, novináře anebo klidně turisty, nebudou USA pouštět do země vysoké představitele Číny. A stejně by podle mě měla postupovat EU. Znám lidi, kteří stáli za touto legislativou právě v USA, a s nimi budu spolupracovat,“ podotkla k další otázce Jacques. 

Závěrem se pak také vyjádřila k Rusku, jež vnímá jako problém. „Snaha Ruska destabilizovat Evropskou unii je zjevná a prokázaná. Tady si myslím, že mají takzvané postkomunistické země paradoxně výhodu. Máme zažitou zkušenost i znalosti, které můžeme ve prospěch Evropské unie využít. Musíme se ale vymanit z našeho komplexu méněcennosti a začít se chovat v rámci společenství dospěle,“ sdělila.


 

reklama

autor: vef

Ing. Miroslav Balatka byl položen dotaz

Můžete definovat, co je dezinformace?

Všichni o nich mluví, ale co to přesně je? Třeba za covidu jsme byly svědky toho, jak se měnilo, co je pravda a co dezinformace

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kdo se to vzalo? Fiala odjel z Bílého domu a začala „aféra“

12:40 Kdo se to vzalo? Fiala odjel z Bílého domu a začala „aféra“

O cestě premiéra Fialy do USA informovaly mezi českými médii i Novinky.cz včetně upozornění na sociá…