VIDEO Tyhle ruce celý život makaly! Jsem zvyklej makat! deklamuje do kamery kandidát proslavený z televize

06.10.2014 8:38

Účastník první řady reality show Vyvolení Emil Zajac bude kandidovat v podzimních komunálních volbách za stranu Řešení pro Prahu. Ve videu, které zveřejnil na sociální síti Facebook, vysvětluje, proč by ho lidé měli volit, a mimo jiné vyvrací tezi, podle které chce získat křeslo na magistrátu, aby nemusel pracovat.

VIDEO Tyhle ruce celý život makaly! Jsem zvyklej makat! deklamuje do kamery kandidát proslavený z televize
Foto: Hans Štembera
Popisek: Volební urna

Jako hlavní důvod natočení videa udává občan romské národnosti Emil Zajac anonymní komentáře, které ho nadzvedávají ze židle. Jeden pán ho dokonce údajně napadl, že chce jít na magistrát z toho důvodu, protože se mu nechce pracovat.  S tím ovšem Zajac zásadně nesouhlasí. „Přijde mi to trošku jako hodně absurdní, protože když o mně někdo tvrdí, že jsem v životě nepracoval, tak to není pravda. Protože já mám na to důkaz a můžu vytáhnout i výplatní sáčky. Nemám s tím vůbec problém je zveřejnit,“ uvádí.

VIDEO ZDE

Po roce 1989 vystudoval Střední hornické učilistě v Karviné a následně pracoval v Československé armádě. V jednadvaceti údajně nastoupil do Dolu Paskov, kde pracoval jedenáct let. V roce 2005 se zúčastnil reality show VyVolení. 

„Po VyVolených jsem samozřejmě zažíval různá období. To znamená i obrovský vzestup, pak je obrovský pád. A ten pád je asi to nejhorší, co člověk může v životě zažít. Nechci to teď celé vysvětlovat, protože to by bylo na hodiny, ale nicméně užil jsem si svého půlroku slávy, což bylo super, ale pak jsem se zase vrátil do starých kolejí a začal jsem pracovat. Dnes vlastním řidičské oprávnění skupiny C, E, D. Živil jsem se spoustu let jako kamioňák, v současné době si přivydělávám jako autobusák, to znamená, že řídím autobus. A snažím se prostě starat o tu svoji rodinu,“ vysvětloval Zajac.

Když byl osloven lídrem Řešení pro Prahu Robertem Vašíčkem a dalším romským kandidátem Štefanem Tišerem, který se loni neúspěšně pokoušel kandidovat na ústecké kandidátce Strany zelených do Parlamentu, aby zvážil kandidaturu do pražského magistrátu, moc neváhal.

Na magistrátu by měl sedět člověk, který umí makat

„Demokracie je o tom, že já jako Emil Zajac, horník, se může rozhodnout a kandidovat do magistrátu, aby mohl něco udělat pro lidi. Víte, já jsem zvyklej makat tady těma rukama, celej život pracuju rukama, takže bych to spíš vnímal tak, že tam půjde člověk, který umí makat. Který ví, že každej měsíc, když dostane výplatu, musí zaplatit složenky, musí zaplatit nájem a spoustu jiných poplatků, když máme hypotéku a tak dále. Všichni víme, jak žijeme,“ popisoval důvody svého rozhodnutí.

MHD a pejsci zdarma

V programu strany se mu nejvíce líbí MHD zdarma. V Estonsku, v Polsku, ale také třeba ve Frýdku-Místku podobné projekty již úspěšně fungují, tudíž by si podobnou věc uměl Zajac představit i v Praze. „Vemte si běžnou standardní situaci. Dostanete plat, nebudeme se bavit o tom, kolik kdo bere, ale bavme se o nás, o střední vrstvě. Takže všichni víme, kolik máme výplatu. To, co určujou statistiky, víme velmi dobře, jaká je realita. A kdyby se mi podařilo, nebo nám se podařilo vyhrát ve volbách, tak budu prosazovat MHD zdarma,“ tvrdí Zajac.

Z volebního programu Řešení pro Prahu zmiňuje Zajac i zrušení poplatků pro psy, což by podle něj hodně ulevilo například důchodkyním-vdovám, které mají velmi nízký důchod a kolikrát jim nezbývá ani na jídlo. V národě pejskařů by to prý neměl být problém.  Byl by i pro zrušení modrých parkovacích zón.

Stop arogantním a asertivním byrokratům, Pražáci, volte obyčejné lidi

Od občanů ale Zajac nedostal jenom negativní komentáře. „Bylo tam zmíněno od jisté paní, která nechce být jmenována, že mi dá hlas - a takovým lidem, kteří mě podporují a chtějí tam mít obyčejného člověka, člověka, který je z lidu, tak moc děkuju. Pro mě to je i srdeční záležitost. A ti, co sledovali VyVolené, ví, že jsem srdcař,“ zdůraznil Zajac.

„Na závěr, co mě asi úplně nejvíc mrzí – byrokracie, která funguje v Praze. Nemluvě o tom, když jdete na magistrát, jak se s námi ti úředníci baví, to nejde. My jich platíme z našich daní, takže je potřeba, aby tam byli lidi jako jsem já a další a další a další. Stop těmto lidem, arogantním, asertivním, ale pojďme, Pražáci, si zvolit obyčejné lidi, takové, jako jsem já. Dejte mi svůj hlas. Ahoj,“ zakončil Zajac.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: luš

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pekarová slíbila šetřit. Ale poslanci prolétali miliony. Na „setkání s výbory“

16:57 Pekarová slíbila šetřit. Ale poslanci prolétali miliony. Na „setkání s výbory“

Japonsko a Singapur, Korea, Mexiko a Paraguay. To byly nejnákladnější cesty výborů Poslanecké sněmov…