VIDEO U Okamury to vřelo: Ze štábu vyhodili novináře. Akreditaci sebrali i PL. Redaktorka ČT dělala problémy

21.10.2017 14:56

Server Info.cz přinesl informace o tom, že hnutí Svoboda a přímá demokracie Tomia Okamury odmítá vpustit do svého volebního štábu některé novináře. Ať už novináře serveru Info.cz nebo České televize. Původně sice tito novináři dostali akreditaci, ale ta jim byla zrušena s tím, že zmíněná média jen špiní Tomia Okamuru a SPD. Akreditace ovšem byla zrušena i redaktorovi ParlamentníchListů.cz.

VIDEO U Okamury to vřelo: Ze štábu vyhodili novináře. Akreditaci sebrali i PL. Redaktorka ČT dělala problémy
Foto: Daniela Černá
Popisek: Předseda SPD Tomio Okamura

Ve volebním štábu SPD Tomia Okamury to hodně vře. Dochází zde ke střetům mezi politiky této strany a novináři.

„V minulých dnech jsme Vám potvrdili akreditaci pro přístup do volebního štábu SPD. Vzhledem k aktuálním příspěvkům na Vašem serveru Vás informujeme, že vedení SPD tuto akreditaci ruší. S médii a novináři, kteří hnutí SPD pouze účelově špiní, dehonestují a manipulují s fakty zájem spolupracovat nemáme,” sdělila k celé situaci Andrea Dupová, mluvčí poslance SPD Radima Fialy. Stejné oznámení o zrušení akreditace doputovalo i redaktorovi ParlamentníchListů.cz.

Do prostor volebního štábu SPD se nedostali ani novináři serveru Seznam Zprávy.cz nebo reportérka České televize Markéta Dobiášová. Na to, že se do štábu nedostala ani redaktorka ČT, upozornila na sociální síti Twitter novinářka Českého rozhlasu Zdenka Trachtová. „A další vyhozená novinářka ze štábu SPD. Tentokrát z ČT. Akreditaci prý nedostala, odmítá odejít a dožaduje se vysvětlení," napsala dáma.

Se zlou se potázali také novináři domu Economia Zdeňka Bakaly.

Akreditaci nedostali pouze tři novináři, hájí se SPD

Hnutí Svoboda a přímá demokracie neudělila akreditace do volebního štábu třem médiím, dalších 70 naopak akreditaci dostalo, řekl novinářům místopředseda Radim Fiala. Hnutí se dnes ke konfliktům s novináři ve volebním štábu nehodlá vyjadřovat, v příštích dnech chce vydat tiskovou zprávu, kde situaci vysvětlí.

"Teď to nebudu komentovat. Odpovědi k celému incidentu dostanete v příštích dnech v tiskové zprávě," řekl Fiala. Podle něj to není tak, že akreditaci nedostali novináři, kteří píšou o hnutí špatně.

 

 

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Protiústavní.“ Jana Zwyrtek Hamplová chce umlčení v Senátu hnát výš

21:30 „Protiústavní.“ Jana Zwyrtek Hamplová chce umlčení v Senátu hnát výš

Horní komora Parlamentu se rozhodla sněmovní verzi novely občanského zákoníku ohledně uzavírání part…