VIDEO U kafe a doutníků, před divadlem. Umělci se vložili do voleb

23.09.2018 21:05

Volby se blíží, tak na scénu přicházejí umělci, aby podpořili své favority mezi kandidáty. Svůj názor vyjádřili herec Pavel Kříž i zpěvák Matěj Ruppert. A také herci Zdeněk Svěrák či Tomáš Töpfer.

VIDEO U kafe a doutníků, před divadlem. Umělci se vložili do voleb
Foto: Repro Facebook
Popisek: Tomáš Töpfer a Vladimír Kratina

„Mám takovou zásadu, že nepodporuju oficiálně žádné politické strany. Ten důvod je proto, že do každé strany se dostanou jedinci, kteří tu stranu využívají k osobnímu prospěchu, obohacení a tak dál. Tomu se nedá zabránit, tak je to všude na světě. Ale koho podpořit můžu, jsou jednotlivci,“ řekl na videu na sociální síti Pavel Kříž.

Anketa

Jak raději pomoci sirotkům ze Sýrie?

hlasovalo: 14718 lidí

„Můžu podpořit Hanku Marvanovou, protože se známe, já myslím, že to už je přes dvacet let, abych to nepopletl. Velmi si jí vážím, myslím si, že to je profesionál, velmi schopný ve svém oboru. Je to čestný člověk a že to je člověk, který je neúplatný. Nedá se koupit, nedá se zastrašit. A to je dnes velké téma v politice. Aby tam byli lidi, kteří se nedají koupit velkým kapitálem a nedají se zastrašit. Přeju jí, aby ji zvolili, držím jí palce a stavím se za ni,“ poznamenal Kříž. Marvanová kandiduje za hnutí STAN do pražského zastupitelstva.

„Vladimír Kratina byl pro mě od dětství asi i díky jeho filmové postavě Drtikola symbolem chlapské síly, smyslu pro spravedlnost... Stali jsme se dobrými přáteli a on to má tak i ve skutečnosti, nebyla to jen role. Takoví lidé by měli v politice být. Je to dobrej chlap,“ řekl na adresu kandidáta ODS pro senátní volby na Praze 4 zpěvák Matěj Ruppert.

Podporu Vladimíru Kratinovi vyjádřil i herec Tomáš Töpfer. „Vláďu Kratinu znám léta, protože jsme se potkávali na škole a v různých cestách českými divadly. Chci, aby v Senátu byli takoví lidé jako Vláďa, kteří mají konzervativní myšlení a vědí, že Senát je zásadní pojistkou demokracie. A nedovolí, aby někdo účelově měnil ústavu jenom proto, že mu to zrovna vyhovuje. Kvůli tomu tady má být Senát a kvůli tomu tady mají být lidé jako Vláďa Kratina,“ sdělil. „V Senátu jsou osobnosti, lidé, kteří jsou známí, mají za sebou nějakou občanskou kariéru,“ poznamenal Töpfer k volbě, již označil za krásnou. S Kratinou, jež kouří cigaretu, sedí u jednoho stolu a popíjejí kávu.

Na Praze 3 pak Zdeněk Svěrák, jeden z cimrmanovských titánů, podpořil topku a STAN. Na videu kolujícím na sociální síti Facebook na sebe prozradil, že v posledních sněmovních volbách volil hnutí Starostové a nezávislí, protože jde o politické uskupení, které jedná na rovinu a poctivě. To je něco, co oceňuje natolik, že se rozhodl vystoupit před komunálními volbami a podpořit STAN znovu. Tentokrát STAN a TOP 09, které utvořily společnou kandidátku.

Na Praze 3 vede kandidátku Jiří Ptáček. „Na Jiřím Ptáčkovi je mi sympatické hlavně to, že je to žižkovský skaut,“ prozradil Svěrák. Na videu se spolu s Ptáčkem a Svěrákem objevil i Tomáš Mikeska, bývalý starosta Žižkova. Svěrák si s oběma pány potřásl pravicí a jasně se za ně postavil.

Své pak řekl i režisér Karel Smyzcek. „Už několik desetiletí žiju na Praze 6. A zdá se mi, že je to nádherné. Jenomže jsem si uvědomil, jak vlastně, když je někdo v zastupitelstvu, nebo starosta, řadu věcí nemůže řešit tím, jak si myslíme my laici, že luskne prstem a vše je vyřešeno... Řada věcí, které vidím, že tohle zastupitelstvo plánuje, je daná tím, že potřebují ještě jedno volební období, to zrealizovat. A dokonce bych si troufl tvrdit, že jejich předností není to, co udělali, ale to, co taky zamítli. Například řešení ledního medvěda, kterého zamítli na kulaťáku. A ještě vám musím říct jednu věc, když se podívám na tu kandidátku a vidím tam pana Ondřeje Koláře a vidím tam pana Hoška za KDU-ČSL, nebo pana Jiřího Růžičku, tak já v těch lidech mám záruku, že to bude dobré,“ uvedl.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Sežrali“ je na bojišti, teď i v obchodech. Výsměch Rusů nezná mezí

18:05 „Sežrali“ je na bojišti, teď i v obchodech. Výsměch Rusů nezná mezí

Rusko chystá výstavu v moskevském parku Patriot, kde vystaví ukořistěné ukrajinské tanky západní výr…