VIDEO Úvodník Jana Krause: Politici by měli hned po nástupu dostávat školení, kterým médiím věřit a kterým ne

24.03.2017 10:11

Bavič Jan Kraus má za to, že by politici měli víc přemýšlet nad tím, co čtou. A pokud už odmítají namáhat své mozkové závity, tak by alespoň měli dostat školení o tom, jaké zdroje informací lze brát vážně a které jsou tu jen pro smích.

VIDEO Úvodník Jana Krause: Politici by měli hned po nástupu dostávat školení, kterým médiím věřit a kterým ne
Foto: Nejvic.info
Popisek: Moderátor a herec Jan Kraus

Moderátor Jan Kaus zahájil svou středeční Show Jana Krause na televizi Prima vtipkováním na účet senátora Jaroslava Doubravy. Ten totiž uvěřil zprávě, že nám chce Evropská unie zrušit písmeno „ř“, a na sociálních sítích si postěžoval, jak je na nás ten Brusel zlý. Nevšiml si, že jde pouze o žert, a za své přehlédnutí sklidil vlnu posměchu. Zpráva se přitom objevila na satirickém serveru s názvem Pravdivé zprávy. Ten je podobných žertů plný.

„To když si otevřete, tak pochopíte, že to je legrace. ... Teda měl byste pochopit, a pokud jste politik, tak zvlášť, protože to není jeden žertík vsunutý mezi vážné zprávy, tam nic vážného není, pokud jste při smyslech,“ smál se Doubravovi Kraus.

Díky internetu je dnes svět velmi úzce propojen. To je velká výhoda. Ale nese to s sebou také nevýhody. Po světě se např. snadno rozšíří totální nesmysly. A pokud jim uvěří politik, může dokonce rozpoutat válku. U českého politika je tahle pravděpodobnost o něco menší, protože nemají takový dosah, ale z principu by si i oni měli dávat pozor na to, co čtou.

A pokud to nedělají, tak by alespoň při vstupu do politiky měli dostat školení, kterým zdrojům se dá věřit.

„Nemůžeme chtít, aby politici dělali zkoušky, jestli můžou dělat politiku, jestli jsou kvalifikovaný, protože bysme možná byli bez politiků. Ale měl by být někdo, kdo hned jak nastoupí do tý politický proaxe, by je začal školit v tom, na co si musej dávat pozor. Říkat vám potom během světový války, promiňte, já jsem tomu nerozuměl nebo já jsem nepochopil, že to je legrace, to už bejvá pozdě,“ uzavřel Kaus úvodní část svého pořadu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…