VIDEO V Chorvatsku si z Čechů nejspíš někdo utahuje. Touto písní

04.07.2020 18:33

Ve světě je momentálně víc než 11 milionů lidí nakažených koronavirem. V Česku počet nakažených opět roste, a to kvůli lokálnímu epidemiologickému ohnisku na Karvinsku. Řada Čechů, Moravanů a Slezanů si přesto neumí představit léto bez dovolené u moře. Nejčastěji se chystají do Chorvatska. A Chorvaté nám složili písničku, ve které nám děkují, že zachraňujeme jejich skomírající turistický průmysl, který dostal od koronaviru tvrdou ránu. A možná si z nás tak trochu dělají srandu.

VIDEO V Chorvatsku si z Čechů nejspíš někdo utahuje. Touto písní
Foto: tripzone.cz
Popisek: Středozemní moře při západu slunce

Strašidlo koronaviru dál obchází svět. Mnozí Češi si však ani teď nedokážou představit léto bez dovolené u moře. Jenže kam jet v časech, kdy se řada leteckých společností ocitla na hranici krachu a nejeden před pandemií hojně využívaný hotel oznámil, že je zavřený? Do Chorvatska! Společnost RegioJet Radima Jančury se rozhodla uspokojit hlad Čechů po dovolené u moře a vypravuje velké množství vlaků směřujících do nejoblíbenější dovolenkové země většiny Čechů.

V Chorvatsku si české touhy po dovolené u moře všimli a složili Čechům speciální písničku, u které jeden neví, zda Čechům, Moravanům a Slezanům děkují, že sedli do vlaku a jedou právě do Chorvatska. Na písničku upozornil server TN.cz.

Anketa

Sledujete i letos seriál Chalupáři?

38%
62%
hlasovalo: 6550 lidí
„Češi z Prahy, Brna a města Plzně zamířili do destinace Opuzen. A v žabkách se všichni vydají na horu,“ pěje mladý muž na mikrofon z plných plic a přidá obrázek klasického turisty s nevyhovující obuví, který se chystá po koupání v moři vyrazit do kopců na menší túru.

„Pamatuji si den, kdy jste se přihlásili a obsazenost nám tu zlepšili,“ jal se muž nadechovat ke druhé sloce zpívané v bujném rytmu. „Všechny turistické destinace pak slavily.“

Nakonec se mladý muž dovolává i pánaboha a žádá ho, aby z Česka do Chorvatska vyslal co nejvíc vlaků.

„Každá pomoc je teď vítaná! Ať bůh pošle tolik vlaků, kolik se dá. ... Je to vlak, který běží směrem k hranici. Děkujeme, že jste nás zachránili,“ zesiluje hlas zpěvák na závěr.

A pak ještě mohutně zvolá „Ahóóój!“

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: mp

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…