VIDEO + VTIP Hillary Clintonová sebou málem řízla. V USA je pozdvižení a kolují podivné řeči

12.09.2016 8:38

Demokratická kandidátka na amerického prezidenta Hillary Clintonová včera opět přiživila konspirační teorie, které kolují o jejím údajném chatrném zdraví. Zkolabovala na zádušní mši za zemřelé při teroristických útocích na Světové obchodní centrum v roce 2001.

VIDEO + VTIP Hillary Clintonová sebou málem řízla. V USA je pozdvižení a kolují podivné řeči
Foto: timesunion.com
Popisek: Bývalá americká ministryně zahraničí Hillary Clinton

Měla to být další z příležitostí, jak se v rámci prezidentské kampaně předvést před voliči i novináři. Clintonové se sice včera podařilo dostat do centra pozornosti, ale zrovna tento způsob „sebeprezentace“ by jistě oželela. Během pietního shromáždění v den patnáctého výročí teroristického útoku na newyorská dvojčata se Clintonové udělalo nevolno a musela slavnostní událost předčasně opustit. Do jejího vozu jí museli pomáhat osobní strážci a podle Fox News dokonce ztratila svoji botu.

Clintonová byla odvezena do bytu své dcery a několik minut poté se opět objevila na veřejnosti s tím, že je již v pořádku a byla pouze dehydratovaná. „Cítím se skvěle. Máme dnes v New Yorku překrásné počasí,“ uvedla před médii a poté nastoupila zpět do dodávky a odcestovala domů do Westchester County. Jak konstatuje internetový server Politico.com, následně se několik dalších hodin v podstatě nic nedělo a Clintonová ani členové jejího týmu se nijak nesnažili její zdravotní obtíže blíže vysvětlit.

Až přibližně v 17:15 volební tým Clintonové oznámil, že bývalé ministryni zahraničí byl v pátek diagnostikován zápal plic a bere antibiotika. Mezi americkými novináři takový postup vzbudil značné pozdvižení. Reportér CNN Brian Stelter se podivoval nad tím, proč tuto zprávu neoznámil mluvčí volební kampaně Clintonové bezprostředně po jejím předčasném odchodu z pietního shromáždění. Zatímco mainstreamová média se ke spekulacím o zdraví Clintonové staví odmítavě, bulvár ji nijak nešetří.

Bez obalu se o Clintonové a jejím údajném podlomeném zdraví vyjadřuje například oblíbený americký bulvární list National Enquirer, který v posledních letech proslul například tím, že obviňoval prezidenta Baracka Obama z nevěry a loni „pohřbíval“ hollywoodskou filmovou star Angelinu Jolie, když tvrdil, že váží méně než čtyřicet kilogramů. Na jedné z posledních obálek magazínu se stran Clintonové píše, že jí zbývá pouhých šest měsíců života. V jiném vydání se potom podrobně rozebírají údajné „tajnosti“, které Clintonová o svém zdraví skrývá.

Škála vážných nemocí, kterými Clintonová dle příznivců spikleneckých teorií trpí, je skutečně široká. Od epilepsie přes autismus, Parksinsona až po syfilis, kterým ji údajně měl nakazit její promiskuitní manžel Bill. Clintonová se stává oblíbeným terčem nejenom pro novináře, ale také pro karikaturisty. S tou asi nejzdařilejší karikaturou přišel v posledních dnech Ben Garrison. Na jeho obrázku leží Clintonová napojená na přístrojích a právě ji krmí její asistentka. Potenciální prezidentka USA vypadá velmi zuboženě, ale nad jejím nemocničním lůžkem je v televizi naladěna CNN, kde se právě hovoří o jejím „skvělém zdraví“.

reklama

autor: Josef Provazník

Odchod do důchodu

Paní Schillerová, přijde mi to, nebo nějak často měníte své názory? Teď tvrdíte, že je pro vás navýšení věku odchodu do důchodu nepřijatelné, ale podle jiných, s tím souhlasili a zrovna vy jste to jako ministryně sama navrhovala - https://tn.nova.cz/zpravodajstvi/clanek/396856-schillerova-chce-zvysi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Proboha! Fiala že není ukrajinský premiér? V USA jdou za ním titulky... Padlo po Bidenovi

18:13 Proboha! Fiala že není ukrajinský premiér? V USA jdou za ním titulky... Padlo po Bidenovi

Schůzka Petra Fialy s americkým prezidentem Joe Bidenem ani nevypadá, že byl v Bílém domě přijat pře…