VIDEO Vlastenecká třída! Hrušínský a TOPka se zamračí: SPD udeřila

23.05.2019 7:21

Jak jsme vás již informovali, Starostové a nezávislí spolu s TOP 09 se rozhodli pro svůj volební spot parodovat klasickou scénku z Hřebejkova filmu Pelíšky. A nyní totéž udělal kandidát č. 7 na kandidátce SPD, Robert Vašíček. Jaký je onen nešvar, který se rozšířil? Prý „Vítači“.

VIDEO Vlastenecká třída! Hrušínský a TOPka se zamračí: SPD udeřila
Foto: Repro Youtube
Popisek: Kandidát Robert Vašíček paroduje Hřebejkův film a spot TOP09/STAN

V původním videu si zreprízovala svou roli učitelky Eva Holubová, když na tabuli psala „nesmyslné slovíčko“, jež se v poslední době rozšířilo, a to Brexit; a politici STAN a TOP 09 si rozdělili klasické repliky z filmu. Roli Jiřího Kodeta převzal Jan Hrušínský, který se tázal, zda je správně v „proevropské třídě“, na což mu politici s nadšením odpovídají: „Jasně.“ Hrušínský pak v závěru přetáhne holí mladíka, který ho osloví: „Soudruhu.“

Anketa

Prezident Zeman šikanuje část Česka, tvrdí Dominik Hašek. Má gólman pravdu?

7%
93%
hlasovalo: 26160 lidí
Video SPD se řídí stejným scénářem, akorát místo Holubové píše na tabuli kandidát SPD Robert Vašíček, problematické slovíčko se z Brexitu mění na „Vítači“ a zmatený senior nehledá proevropskou třídu, nýbrž třídu vlasteneckou. Vašíček, ani nikdo z dalších videa nešikanuje nikoho holí. Ale repliky – „Odkud tohle přišlo“, „No, od nás to teda nemaj“, „A to říkají všichni?“ – zůstávají stejné.

Zda tato volební videa zajistí stranám úspěch ve volbách, se zjistí již velmi brzy. Zhodnocení uměleckých výkonů herců i neherců necháváme zcela na úvaze čtenářů.

reklama

autor: kas

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Bitevní stodola.“ Smáli se, ale funguje to. Rusové vyzráli na ukrajinské drony

20:13 „Bitevní stodola.“ Smáli se, ale funguje to. Rusové vyzráli na ukrajinské drony

Válka na Ukrajině přinesla do moderního válčení použití dronů a dalších bezpilotních letounů, které …