VIDEO Vyčerpaný, ale šťastný Viktor Orbán. Takto nad ránem informoval o jednání o imigrantech

29.06.2018 7:19

Jednání premiérů EU o imigrantech skončilo v Bruselu nad ránem. Viktor Orbán ale ještě poté, asi ve tři čtvrtě na pět, natočil pro své voliče vzkaz, ve kterém je informoval o výsledcích jednání. Jeho shrnutí jednání bylo lapidární: Jsme vyčerpaní, ale vyhráli jsme.

VIDEO Vyčerpaný, ale šťastný Viktor Orbán. Takto nad ránem informoval o jednání o imigrantech
Foto: Presalocala.com
Popisek: Maďarský premiér Viktor Orbán

„Je zhruba tři čtvrtě na pět,“ ohlásil se Viktor Orbán divákům svého facebookového profilu. Ti již věděli, že maďarský premiér je v Bruselu, kde probíhá klíčový summit o migraci.

Premiér byl zjevně vyčerpaný, s kruhy pod očima. Seděl na pohovce a hovořil unaveným hlasem. „Právě jsme skončili jednání, které probíhalo už od odpoledne. A po pár hodinách spánku budeme pokračovat,“ ujistil.

A pak se dostal k tomu, jak jednání probíhalo: „Jsme unavení, ale spokojení. Státy Visegrádské skupiny slaví velké vítězství,“ sdělil Orbán.

Na stole podle něj byl návrh, aby byli imigranti přerozdělováni z uprchlických táborů přímo do členských zemí. Tomu však skupina V4 dokázala v noci zabránit. Naopak navrhla vlastní návrh, který jakýkoliv přesun imigrantů podmiňuje souhlasem země, do které mají být přesunuti.

„Maďarsko se nestane zemí imigrantů, Maďarsko zůstane maďarským. To je výsledek této noční bitvy. A zítra budeme pokračovat,“ shrnul výsledky jednání Viktor Orbán.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

Ing. Kateřina Konečná byl položen dotaz

Populismus?

Dobrý den, proč s návrhem na snížení platu přicházíte až teď před volbami? A jestli vám přijde vysoký, což nerozporuji, zajímalo by mě, co s tak vysokým platem děláte vy? Dáváte třeba část na dobročinné účely, jako to třeba dělal prezident Zeman? A ještě jedna věc, není plýtvání penězi celý chod EU,...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Dycky Most! Ale bez Penny Marketu. Ten špatně dopadl

11:10 Dycky Most! Ale bez Penny Marketu. Ten špatně dopadl

Dycky Most! Tahle hláška z legendárního seriálu o životě v severočeském městě evidentně neplatí pro …