VIDEO Vyserte se na to, ukažte nám kozy. Sluníčkový sračky. Písnička a drsná scéna z akce proti uprchlíkům

01.10.2015 12:10

Dívčí hudební trio Fakné nahrálo písničku Strach, v níž kritizují českou debatu o uprchlících. Konkrétně ty, již se běženců bojí a odmítají je u nás. Song zpěvačky vystřihly naživo v polovině září na Václavském náměstí v Praze, kde právě probíhala protiimigrantská demonstrace svolaná iniciativou Islám v ČR nechceme. Odpůrci přistěhovalectví si provokaci nenechali líbit a zasahovat musel antikonfliktní tým.

VIDEO Vyserte se na to, ukažte nám kozy. Sluníčkový sračky. Písnička a drsná scéna z akce proti uprchlíkům
Foto: Hans Štembera
Popisek: Demonstrace proti islámu a uprchlíkům na Václavském náměstí

Zpěvačky v písni zpívají o strachu, jenž žene Čechy před sebou jako polekané zvíře, které ztrácí sílu, a tak se zastaví a začne útočit na každého, kdo se namane. Fakné uvádí, že se již útočilo na „cikány“, útočí se na migranty a zítra mohou být terčem „čmoudi nebo prostě všichni černý a taky ty, co se divně oblíkaj a divně čuměj“.

V další sloce dívčí trio poukazuje na argumenty, které od odpůrců přistěhovalectví zaznívají. „Malej českej človíček se bojí, co když mu čmoudi vezmou práci, znásilní ženu a podříznou děti. Proč by sem jinak jezdili,“ zpívají Fakné. „Čmoudi snad ani nejsou lidi, nechtějí klidnej život, trochu jistot. Chtějí jen rozsívat zlo a hrát divadlo, aby se přisáli. Budeš na ně dřít a oni tě budou mrdat do prdele,“ dodávají.

„Malej českej masochista“ je dle nich v transu, nemůže se dočkat, až mu zakáží vepřové a ženu zahalí do pleny. „Muslimové ohrožujou civilizaci a hlavně ty legendární slušný lidi, co na šibenicích už vidí ty, co jim rozmlouvali strach z toho, co nepoznali. Kdo utíkal před Hitlerem, na to měl právo, zdrhat před komančema bylo správný, ty co prchaj před ISIS, před každodenní válkou jsou teroristi, kolonisti, největší hrozbou,“ shrnují zpěvačky českou protiuprchlickou debatu.

V druhé části songu Fakné varují před voláním po vládě pevné ruky. Poukazují na to, že by se taková vláda mohla lehko vymknout kontrole a v konečném důsledku otočit proti těm, co po ní volali. „Myslíš, že ti pomůže lehký řešení, postavit zeď a mít pocit bezpečí. Zavřít hranice a udusit se ve smradlavým češství. Takže teďka pěkně navostro, žádný ty schovávačky, ani sluníčkový sračky. Podívej se do svýho rodokmenu, jsi poloněmec a podvraťak, co ho dusí strach,“ vzkazuje dívčí trio Čechům.

Ukažte nám kozy

S tímto songem se Fakné vydalo na demonstraci proti přistěhovalectví, kterou v polovině září uspořádala na Václavském náměstí v Praze iniciativa Islám v ČR nechceme. Demonstrující zprvu pouze přihlíželi, posléze někteří z nich začali na dívky ukazovat prostředníčky a nakonec došlo i k drobné fyzické potyčce. Účastníci protestu proti imigraci na zpěvačky pokřikovali „ukažte nám kozy“, „vyserte se na to“ či „vlastizrádci“.  Vážnějšímu konfliktu zabránil antikonfliktní tým, který ve spolupráci s policií oba znesvářené tábory oddělil. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: luš

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Protiústavní.“ Jana Zwyrtek Hamplová chce umlčení v Senátu hnát výš

21:30 „Protiústavní.“ Jana Zwyrtek Hamplová chce umlčení v Senátu hnát výš

Horní komora Parlamentu se rozhodla sněmovní verzi novely občanského zákoníku ohledně uzavírání part…