VIDEO Výzva Baracka Obamy: Ať dva roky řídí všechny země světa ženy

18.12.2019 10:22

K lepší budoucnosti světa by ze všeho nejvíce pomohlo, kdyby jej řídily ženy. Nejsou sice dokonalé, ale jsou nesporně schopnější a kompetentnější než muži. Ti naopak způsobují světu většinu problémů, zejména když se drží na mocenských pozicích i ve starším věku. To jsou názory, které v tomto týdnu veřejně prezentoval bývalý prezident USA Barack Obama.

VIDEO  Výzva Baracka Obamy: Ať dva roky řídí všechny země světa ženy
Foto: archív autora
Popisek: Obama

„Ženy nejsou dokonalé, ale není sporu o tom, že jsou lepší než muži,“ řekl bývalý americký prezident při své přednášce v Singapuru. „Pokud by každá země na světě byla řízena ženou, určitě by došlo k celkovému zvýšení životní úrovně,“ zasnil se.

Anketa

Podporujete stávky a hladovky za klima?

2%
98%
hlasovalo: 20320 lidí

K tomuto názoru jej vede především poznatek, že většina problémů světa pochází od starých mužů, kteří se drží na mocenských pozicích.

Často prý přemýšlí o tom, jak by vypadal svět řízený ženami, a došel k závěru, že by byl zcela nepochybně lepší. „Jsem si naprosto jistý, že by stačily dva roky, kdy by všechny země světa řídily ženy. A viděli byste výrazné zlepšení všeho,“ věštil.

Pak sám sebe zařadil mezi staré muže, kteří by neměli zaclánět. Proto se do aktivní politiky vracet nehodlá. Političtí lídři by si podle něj měli stále připomínat, že jsou na světě pro práci, a ne pro ukájení vlastního sebevědomí a touhy po moci.

V projevu také varoval před podvody, šířenými po sociálních sítích. Právě Obama byl přitom přezdíván „facebookový prezident“ a je považován za prvního světového státníka, kterého do úřadu dovedly sociální sítě.

Po své odchodu z Bílého domu v lednu 2017 Obama založil s manželkou Michelle nadaci, která vychovává „mladé vůdce“ po celém světě. Právě na akci své nadace Obama promluvil.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…