VIDEO Žádní uprchlíci. Emigranti jsou to! hlásí z hranice EU slavný reportér TV Prima

29.08.2016 13:44

Reportér Bohumil Roub se vydal za uprchlíky, aby zjistil, že převaděčské gangy uprchlíků oproti loňsku zdvojnásobily své ceny. A to přesto, že kvůli přísnějším opatřením často zajistí cenu jen na hranice Schengenu. Jeho reportáž odvysílala včera TV Prima.

VIDEO Žádní uprchlíci. Emigranti jsou to! hlásí z hranice EU slavný reportér TV Prima
Foto: Hans Štembera
Popisek: Evropský pochod za práva uprchlíků. Na Kampě byl ukončen symbolickým posíláním papírových lodiček s přáním po Vltavě

„Vyučený malíř pokojů Thijran dobrou angličtinou přiznává, že ho k opuštění vlasti vedla kromě hrozby násilí také vzrůstající chudoba. Snaží se dostat ilegálně ze Srbska do Maďarska, zatím neúspěšně,“ uvedl Roub s tím, že za cestu z Pákistánu do Turecka zaplatil Thijran údajně pět tisíc eur, což je prý jeho 50 měsíčních platů.

„Nemám problém s tím, kde budu žít, pro mě je důležitá budoucnost. Když mi nedá Německo azyl, mohu jet do Itálie, vše má budoucnost, tu hledám,“ uvedl v reportáži Thijran, který nevyloučil ani pobyt v České republice.

Reportáž najdete na stránkách TV Prima

O podobných částkách pak podle Rouba hovoří i další běženci. V reportáži následně zazněly sumy pět i osm tisíc eur. O návratu do rodné země tito uprchlíci neuvažují.

„Lidé, kteří jsou tady, jsou spíš emigranty než uprchlíky. Uvažují více o životě tady nastálo v Evropské unii, nejlépe v Německu, Rakousku. Pro migranty například z Pákistánu jsou to nejčastěji důvody ekonomické,“ uvedla polská dobrovolnice v Srbsku Sonia Nandzik.

Bohumil Roub točil o uprchlících již v minulosti. Stál například za kontroverzní reportáží po příletu křesťanských uprchlíků z Iráku, kteří si nejprve stěžovali na podmínky v Česku, aby následně označovali reportáž za zmanipulovanou. Nakonec však z Česka skutečně odešli, a to do Německa.

Roub slibuje další reportéže z maďarských hranic v nejbližších dnech.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…