VIDEO Zapařil jsem, sdělil nastydlý Andrej Babiš a otřel se o ČSSD. Odpověď: To už si fakt dělá...

02.05.2016 9:34

Lékaři a zdravotní sestry si podle Andreje Babiše zaslouží nárůst platů o 10 %. Ministr financí to napsal na svém facebookovém profilu. Zde také uvedl, kde by se miliardy korun, které k tomuto navýšení budou zapotřebí, měly vzít.

VIDEO Zapařil jsem, sdělil nastydlý Andrej Babiš a otřel se o ČSSD. Odpověď: To už si fakt dělá...
Foto: Hans Štembera
Popisek: Andrej Babiš

„Projel jsem Olomoucko, popovídal si s lidmi ve Fakultní i ve Vojenské nemocnici. A řekl jsem jim to, co říkám všem. Lékaři, sestry a zdravotnický personál si nárůst 10 % zaslouží,“ napsal Babiš. Podle něj teď jde o to, jestli toto navýšení zaplatí rozpočet, tedy my všichni, anebo ministr zdravotnictví z 12 miliard, které dostane v roce 2017 navíc z odvodů zdravotního pojištění. „A místo nákupů předražených přístrojů a pomůcek je použije na navýšení platů,“ dodal Babiš, který se zároveň omluvil za kvalitu svého nastydlého hlasu.

Svěřil se také s tím, že si přispal a vstával až v sedm hodin. „Dokonce jsem si dovolil ten luxus napustit si po půl roce vanu,“ svěřil se.

VIDEO ZDE

A naznačil, že to bylo kvůli nemoci. „Včera v noci jsem se vrátil z Brna z Čarodějálesu, kde jsem s váma zapařil tak, že mám dneska chřipku,“ posteskl si.

Tvrdil také, že jeho hnutí nemá tolik peněz jako ČSSD, proto neorganizuje na První máj „nějaké mega akce“. „Dneska jedu do Benešova točit pivo a potom navštívím výstavu psů Prague Expo Dog v Letňanech,“ napsal v neděli ráno s tím, že jej večer ještě čeká porada s kolegy z ministerstva financí.

Na větu o tom, že hnutí ANO nemá tolik peněz, kolik jich má ČSSD, na sociální síti reagoval Jakub Pitron, protizemanovský aktivista, který nedávno slíbil uspořádat největší demonstraci od 17. listopadu, těmito slovy: „To už si fakt dělá prdel, naše hnutí nemá tolik peněz jako ČSSD.“

Celé znění příspěvků Andreje Babiše na jeho facebookovém profilu:

Projel jsem Olomoucko, popovídal si s lidmi ve Fakultní i ve Vojenské nemocnici. A řekl jsem jim to, to říkám všem. Lékaři, sestry a zdravotnický personál si nárůst 10 % zaslouží. Teď jde o to, jestli je zaplatí rozpočet, tedy my všichni, anebo ministr zdravotnictví z 12 miliard, které dostane v roce 2017 navíc z odvodů zdravotního pojištění - a místo nákupů předražených přístrojů a pomůcek je použije na navýšení platů. Jo, a omluvte kvalitu nastydlého hlasu
Tak jsem si dneska přispal a vstával jsem až v sedm. Dokonce jsem si dovolil ten luxus napustit si po půl roce vanu. Teď už tady sedím i s kolegy, co se na prvního máje urvali od rodin s malými dětmi, ale jsou to profíci, tak dělají, že jim to vůbec nevadí. Čteme si tady všechno, co jste mi napsali a odpovídáme. Co víme, píšeme hned, jinak voláme a taháme z vyhřátých postelí kolegy z ministerstva financí. Jindy totiž fakt není čas. Včera v noci jsem se vrátil z Brna z Čarodějálesu, kde jsem s váma zapařil tak, že mám dneska chřipku. Taky jsem navštívil nádherný zámek v Lednici, je tam snad největší park v Evropě, větší než Versailles. Je to místo, kde byla poprvé v historii našich zemí zavedena elektřina, dělal to v roce 1903 Siemens. Taky je tam úžasné schodiště vyřezané z jednoho kusu dubu a určitě se tam chci vrátit s dětmi a ukázat jim to. Naše hnutí nemá tolik peněz jako ČSSD, proto neorganizujeme na první máj nějaké mega akce, dneska jedu do Benešova točit pivo a potom navštívím výstavu psů Prague Expo Dog v Letňanech - pokud tam chcete vyrazit, rád se s vámi potkám.. A večer mám poradu s kolegy z ministerstva financí. Přeju vám fajn neděli.

Celé znění příspěvku Jakuba Pitrona na jeho facebookovém profilu:

To už si fakt dělá prdel Emotikona grin naše hnutí nemá tolik peněz, jako ČSSD Emotikona grin

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

8:15 „Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

O tom, co skutečně přináší schválený migrační pakt diskutovali v pořadu Události, komentáře zástupci…