VIDEO Zázračný Putin se zase předvedl světu. Na hokej do Prahy ale nedorazí

17.05.2015 8:21

Ruský prezident Vladimir Putin v sobotu odehrál exhibiční hokejový zápas v Soči a vstřelil během něj hned osm gólů. Putinův tým složený z dalších politiků, ale i sportovců a podnikatelů nakonec vyhrál 18:6. Na většinu gólů kremelskému šéfovi nahrály hvězdy NHL Pavel Bure a Valerij Kamenskij, uvedla agentura AP.

VIDEO Zázračný Putin se zase předvedl světu. Na hokej do Prahy ale nedorazí
Foto: repro youtube, tan
Popisek: Ruský prezident Vladimir Putin

V prezidentském týmu hrál i ministr obrany Sergej Šojgu, který vstřelil tři góly, a vicepremiér Arkadij Dvorkovič. Premiér Dmitrij Medveděv v hale jen fandil.

Zápas se odehrál v Soči, kde se loni konaly olympijské hry, a skončil jen pár minut předtím, než v Praze začalo semifinále světového hokejového šampionátu mezi Ruskem a USA. Dvaašedesátiletý Putin během 15 let ve vedení země rád ukazuje své sportovní dovednosti, zejména pokud jde o jeho oblíbené judo či plavání.

Večer se navíc v Praze odehraje zápas o zlatou medaili z mistrovství světa v hokeji pořádaném v Česku. O post nejvyšší se utkají Kanada a Rusko. Přesto, že dal dříve prezident Ruské federace nejednou najevo, že by do Prahy zavítal na soukromou návštěvu, pokud by „sborná“ postoupila do finále, tentokrát se na tribuně mezi fanoušky neobjeví. Informoval o tom jeho mluvčí Dmitrij Peskov, který dodal, že Putin bude sledovat finálový zápas ze Soči.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: čtk, mp

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…