VIDEO Zcela mimořádný trapas z Kavčích hor. ČT ohlásila osvobození aktivisty Robinsona, ten ale dál sedí ve vězení

31.05.2018 0:01 | Zprávy

Britský protiislámský aktivista Tommy Robinson byl propuštěn z vězení, kam byl poslán soudcem z Leedsu minulý pátek. Stalo se tak mimo jiné i díky iniciativě médií, která mu vyjádřila podporu. Tyto informace v žádném ze světových médií nenajdete. Ale v úterý večer jste je mohli slyšet z České televize. Veřejnoprávním redaktorům se při překládání zpráv z angličtiny podařil těžko uvěřitelný trapas.

VIDEO Zcela mimořádný trapas z Kavčích hor. ČT ohlásila osvobození aktivisty Robinsona, ten ale dál  sedí ve vězení
Foto: Hans Štembera
Popisek: Budova České televize na Kavčích horách

V sobotu ParlamentníListy.cz informovaly o případu Tommy Robinsona, britského protiislámského aktivisty, který byl odsouzen na třináct měsíců v britské vězení za to, že chodil před budovou soudu v Leedsu, natáčel se při tom na telefon a vše streamoval na sociální sítě. V budově totiž právě probíhal soud s gangem pákistánských pedofilů a Robinson, který o případu informoval od počátku, chtěl mít „pokrytou“ i tuto část kauzy.

Jenže za podobnou činnost již byl v podmínce od loňského května, kdy natáčel soud s pedofily pro změnu v Canterbury. Tehdy soudkyně prohlásila jeho činnost za „jakési nezodpovědné a zcela nevhodné ‚reportování‘“, které nemá nic společného se svobodou slova a napařila mu tříměsíční trest s osmnáctiměsíční podmínkou.

Nyní dostal třináct měsíců natvrdo. Různí se informace, jestli od jeho zadržení před soudní budovou po jeho odsouzení uplynula hodina či pět hodin, každopádně to britská justice stihla v jednom jediném dni.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

MUDr. Zdeněk Hřib byl položen dotaz

Můžete se k tomu vyjádřit?

https://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Vydirani-Urednik-popsal-co-provadel-Pirat-Hrib-kvuli-milionovym-fakturam-761522 Nemáte dojem, že je to na rezignaci? A jestli je to křivé obvinění, tak se přeci můžete bránit soudně, když tak neučiníte, tak je to podle mě důkaz, že je to pravda

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hejtman Grolich: Povodeň, kampaň. Fotky skoro za čtyři mega. „Morální svinstvo“

12:54 Hejtman Grolich: Povodeň, kampaň. Fotky skoro za čtyři mega. „Morální svinstvo“

Můj kanál má více sledujících. Tak vysvětlil hejtman Jihomoravského kraje Jan Grolich, proč se krizo…