VIDEO, které letí internetem. Merkelová jako břišní tanečnice řádí s uprchlíky

04.07.2017 10:22

Dvaatřicetiletý Klemen Slakonja dokazuje, že i umělec z malé země, jako je Slovinsko, má šanci se prosadit v celosvětovém měřítku. O vtipném videu, na kterém paroduje německou kancléřku Angelu Merkelovou, se zmiňují média po celém světě.

VIDEO, které letí internetem. Merkelová jako břišní tanečnice řádí s uprchlíky
Foto: Hans Štembera
Popisek: Kancléřka Angela Merkelová

Slakonja na sebe upoutal pozornost už v nedávné minulosti, kdy trefně parodoval amerického prezidenta Donalda Trumpa a jeho ruský protějšek Vladimira Putina. Nyní se rozhodl natočit „bláznivé video“, jehož ústřední postavou je právě německá kancléřka. Vedle Angely Merkelové se na čtyřminutovém videu objevují také Adolf Hitler, Donald Trump, fotbalový reprezentační tým Německa a samozřejmě také uprchlíci.

Uprchlíci jsou přitom zobrazeni jako zombie. „Ti lidé, co přicházejí do Evrpy, nemají vůbec žádné příležitosti, které by měli dostat. Jsou to vlastně takoví živí-mrtví,“ vysvětluje herec slovinského národního divadla. Po Trumpovi, Putinovi a Merkelové dle svých slov plánuje natočit parodický klip také na tureckého prezidenta Recepa Tayyipa Erdogana, vůdce komunistické Severní Koreje Kim Čong-una a další světové státníky.

Video připomíná klip k popové muzice a Merkelová v podání nalíčeného Slakonji v úvodní sekvenci loví s prutem v ruce ryby. Přes bizarní „výtvarné ztvárnění“ píseň v podání Merkelové odkazuje na reálnou situaci. „Kdybych chytila zlatou rybku, měla bych jedno přání. Chtěla bych vrátit čas, abych se mohla lépe připravit na příchod lidí ze všech koutů světa. Lidé teď o mně hovoří ošklivě, ale já jsem připravena pomoci všem,“ slibuje kancléřka.

V dalších sekvencích se dostane i na oblíbený gag amerických grotesek za němé éry. Merkelová vyzývá uprchlíky, aby přišli do Německa a „ochutnali švestkový koláč a smoothie“. V tu chvíli bere koláč a připlácne jej na obličej nejbližšího uprchlíka-zombie. „Když máte problém, neváhejte mi zavolat. Já jsem přece vaše Mutti,“ prozpěvuje si v songu jako vystřiženém z 80. let rozjařená Angela Merkelová, kolem které se v divokém rytmu pohupují uprchlíci.

V refrénu potom Slakonja alias Merkelová nabádá všechny potřebné, aby jí zavolali, protože ona je „převlečeným andělem“. „Zavolejte Angele, zavolejte Angele. Jsem převlečeným andělem. Někdejší panenkou z ráje. Pojďte všichni dohromady. Udělejte vláček ‚hu, hu‘. Vybudujeme nový lepší svět. Octoberfest po celý rok. Vítejte v nové Evropě, novém Německu, v novém světě. Wir schaffen das,“ končí Merkelová svým oblíbeným sloganem „My to zvládneme“.

Merkelová v klipu vystupuje jako boky mocně vrtící břišní tanečnice či jako „svůdná“ žena z erotické linky. Mezi tím stihne tancovat mezi rozdováděnými andělíčky, fotbalisty německého národního týmu a samozřejmě všudypřítomnými uprchlíky. V jedné z pasáží Merkelová svléká modré kalhoty se vzorem Evropské unie a klepe si ve výmluvném gestu na hýždě, na kterých se objevuje nápis „brexit“.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Josef Provazník

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…