VIDEO z Ukrajiny: Poslanec kopl během jednání oponenta do hlavy. Pak vyšel ven a začal jekot

24.11.2015 15:02

Poslanec ukrajinského parlamentu a bývalý aktivista Majdanu a velitel čtvrté roty batalionu Dněpr-1 Volodymyr Parasjuk při veřejném zasedání protikorupčního výboru napadl zaměstnance a zástupce velitele hlavního oddělení pro boj s korupcí a organizovaným zločinem ukrajinské Služby bezpečnosti Vasilije Pisného, kterého právě Parasjuk považuje za jednoho z ukrajinských korupčníků.

VIDEO z Ukrajiny: Poslanec kopl během jednání oponenta do hlavy. Pak vyšel ven a začal jekot
Foto: repro youtube, tan
Popisek: Ukrajina

Osmadevacetiletý politik Volodymyr Parasjuk napadl o dost staršího Pisného kopnutím do hlavy poté, co Pisnyj řekl, že on udělal pro Majdan víc než Parasjok. Poslance od Pisného odtrhli a ten potom emotivně vysvětlil přítomným médiím, že tímto způsobem bránil svojí čest a také čest Majdanu a že je připraven za svoje chování nést odpovědnost. Na adresu Pisného řekl, že pro Majdan neudělal nic a jen vyčkával, jak se situace s Janukovyčem vyvine.

O něco později se Parasjuk veřejnosti za svoje chování omluvil, i když zopakoval, že ví, proč tak učinil a je připravený nést důsledky.

Poslanec Parasjuk se stal členem ukrajinského parlamentu v roce 2014 a byl zvolen jako nezávislý. Nyní má působit ve frakci Ukropu - strany, která je v opozici k dnešní Porošenkově vládě, ale má ještě vyhraněnější nacionalistickou rétoriku. Předtím působil jako aktivista Euromajdanu a potom jako dobrovolník v dněpropetrovském batalionu Dněpr-1 v pozici velitele jeho čtvrté roty. Za službu v rámci Antiteroristické operaci (ATO) na Donbase byl Parasjuk na Ukrajině vyznamenán.

Násilné vystupování není pro Parasjuka ničím zvláštním. Například na začátku listopadu 2015 byl protagonistou dalšího incidentu s prvky fyzického a slovního násilí v soudní síně, kde mělo dojít k jednání se zatčeným předsedou Ukropu Henadijem Korbanem.

Podle informací médií Vasilij Pisnyj v souvislosti s tělesným napadením obrátil na soud.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: vss

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

22:30 Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

Víte, že konferenci konzervativců Viktora Orbána nebo Nigela Farage zakázal v Bruselu komunální star…