VÍME PRVNÍ Babiš jde za Zemanem

13.09.2017 15:23

Andrej Babiš míří na Hrad. Poprvé od okamžiku, kdy policie požádala Sněmovnu o vydání poslanců Babiše a Faltýnka se hlava státu osobně sejde právě s šéfem hnutí ANO. Babiš na Hrad zamíří ve čtvrtek odpoledne. Informaci PL potvrdil Zemanův mluvčí Jiří Ovčáček.

VÍME PRVNÍ Babiš jde za Zemanem
Foto: Hans Štembera
Popisek: Prezident Miloš Zeman navštívil farmu Čapí hnízdo za účasti Andreje Babiše. Při této příležitosti pokřtil samce klokana rudokrkého jménem Bimbo

Prezident Miloš Zeman si zítra vyslechne názor Andreje Babiše na vývoj v kauze Čapí hnízdo. Hlava státu totiž exminitra financí a šéfa ANO přijme na Hradě. Prezident v minulosti opakovaně kritizoval přístup k Babišovi ze strany policie i konkurečních politiků.

Informace o chystaném setkání ParlamentnímListům.cz na dotaz potvrdil hradní mluvčí Jiří Ovčáček. „Předseda hnutí ANO pan Andrej Babiš nedávno požádal pana prezidenta o setkání. Pan prezident této žádosti vyhověl a schůzka se uskuteční na žádost Andreje Babiše ve čtvrtek odpoledne na Pražském hradě,“ uvedl Ovčáček pro PL.

Miloš Zeman se za Babiše nejvýrazněji postavil koncem minulého týdne v rozhovoru pro ParlamentníListy.cz. Sdělil, že pokud by hnutí ANO vyhrálo volby, jmenoval by Andreje Babiše premiérem i v případě, že by byl ve vazbě.

Před tím už zkritizoval policejní žádost o Babišovo vydání dva měsíce před volbami s tím, že má podezření, že se jedná o policejní provokaci a politickou objednávku.

Na Hradě se Zeman s Babišem setkali naposled v první půli května, kdy vrcholila vládní krize. Koncem července se pak Andrej Babiš zúčastnil porady prezidentského expertního týmu v Lánech. Od okamžiku, kdy policie požádala o Babišovo a Faltýnkovo vydání, se tak někdejší první vicepremiér s hlavou státu setká poprvé.

SLEDUJTE VIDEO Zemanovo tenisové odpoledne:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Radim Panenka

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…