VÍME PRVNÍ Bývalý náměstek na MMR se stane investičním šéfem Dopravního podniku v Praze

23.11.2016 16:03

Jan Blecha k 30. listopadu ukončuje služební poměr na pozici náměstka pro řízení sekce veřejného investování na MMR. Informace ParlamentníchListů.cz potvrdila ředitelka odboru komunikace na ministerstvu Veronika Vároši. Jak se naše redakce dále dozvěděla, Blecha by se měl od 1. prosince stát šéfem investic pražského Dopravního podniku.

VÍME PRVNÍ Bývalý náměstek na MMR se stane investičním šéfem Dopravního podniku v Praze
Foto: MMR
Popisek: JUDr. Jan Blecha

„Ano, tato informace je pravdivá," uvedla na konci října Vároši s tím, že ke konci působení na resortu došlo po „dohodě s paní ministryní". Vystudovaný právník Blecha v minulosti zastával pozici ředitele právního odboru Českých drah či 1. náměstka generálního ředitele ŠŽDC.

Podle informací dvou našich na sobě nezávislých zdrojů se Jan Blecha stane od prosince letošního roku členem představenstva pražského DPP a zároveň bude mít na starost investice této společnosti. Celková aktiva DPP, který zaměstnává před deset tisíc lidí, činila v roce 2015 více než 80 miliard. Nejpalčivějším problémem, s nímž se aktuálně potýká, je výkup pozemků u plánované výstavby trasy metra D.

O tom, že informace byla správná, svědčí i zjištění ParlamentníchListů.cz z října. Tehdy jsme uvedli, že podle našich informací by Blecha mohl zastávat podobnou funkci jako na MMR, tedy investičního experta, v některém ze státních i městských subjektů. Dozorčí rada společnosti odsouhlasila Blechovo jmenování na dnešním, středečním jednání. 

DPP patří hlavnímu městu České republiky ze sta procenta.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tomáš A. Nový

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…