VÍME PRVNÍ Daniel Herman chce do Senátu

05.11.2017 18:25

V pořadí 14. ministr kultury České republiky a současně místopředseda KDU-ČSL Daniel Herman bude v příštím roce usilovat o křeslo v horní komoře Parlamentu. Uvedl to v odpovědi na dotaz čtenáře ParlamentníchListů.cz.

VÍME PRVNÍ Daniel Herman chce do Senátu
Foto: Partie TV PRIMA
Popisek: Ministr kultury z KDU-ČSL Daniel Herman

„Vývoj kolem sestavování vlády také s napětím sleduji. Za důležité pokládám udržení stabilního vývoje ČR, bez nějakých zásadních zvratů, čemuž by dlouhá vláda bez důvěry jistě neprospěla," shrnul svůj pohled na aktuální dění v úvodu své odpovědi Herman. Následně připustil, jaké další kroky v politice plánuje.

„Co se mne osobně týká, hodlám příští rok kandidovat do Senátu. Jsem místopředsedou KDU-ČSL a rozhodně se nechystám veřejný prostor vyklidit. V politickém angažmá vidím smysl a jsem připravený o podobu naší demokracie svést nejeden politický zápas. Naše krásná země v srdci Evropy za to přece stojí!" konstatovala jedna z nejvýraznějších tváří KDU-ČSL.

I přesto, že byl Herman lídrem lidovců v Praze u posledních sněmovních voleb, svůj mandát neobhájil. Díky preferenčním hlasům post poslance získal Jan Čižinský, který byl na kandidátce na druhém místě.

Ještě před svým politickým angažmá působil v letech 2010 až 2013 jako ředitel Ústavu pro studium totalitních režimů, a ještě předtím byl mluvčím České biskupské konference.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tomáš A. Nový

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

4:46 Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

„Přijde k většímu a staršímu bratrovi, protože tak se to tradovalo, a tak moc se mu chce dostat do a…