VÍME PRVNÍ Do Senátu za ANO bude chtít exministryně Válková, možná i ministr Stropnický

17.01.2016 18:14

ParlamentnímListům.cz se ze dvou zdrojů z centrály hnutí ANO podařila získat první tři jména, o nichž se v kuloárech Babišova politického subjektu hovoří v souvislosti s letošními volbami.

VÍME PRVNÍ Do Senátu za ANO bude chtít exministryně Válková, možná i ministr Stropnický
Foto: Hans Štembera
Popisek: Na bustu Karla Kryla se přišla podívat i bývalá ministryně spravedlnosti Helena Válková

Na Praze 10 by tak do voleb mohla zasáhnout Eva Kislingerová, náměstkyně primátorky hlavního města. Nahradit by mohla současnou senátorku Ivanu Cabrnochovou, která získala svůj mandát v roce 2014. Ačkoli na přímý dotaz redakce předseda ANO na Praze 10 Jaroslav Štěpánek nereagoval, náš zdroj z centrály hovořil jasně. „Profesorka Kislingerová by se účastnit voleb měla,“ uvedl.

Další zajímavé jméno by se mohlo ukázat na Praze 11, kde je v současnosti zástupcem v horní komoře Parlamentu bezpartijní Milan Pešák. „Na jedenáctce by se měla ucházet o post senátorky paní bývalá ministryně spravedlnosti Válková,“ řekl ParlamentnímListům.cz zástupce centrální kanceláře ANO. Válková se podle jeho slov snažila o mandát senátorky dlouhodobě a usilovně hned na několika různých obvodech. Připomeňme, že poslankyně Helena Válková byla ministryní spravedlnosti od ledna 2014 do března 2015, kdy ji nahradil Robert Pelikán.

Nejzajímavějším jménem je pak Martin Stropnický, ministr obrany, poslanec a předseda krajského regionu ANO. „Sám Martin o tom hovořil, že by se ucházet chtěl, ale jasné to ještě není. Ale předpokládat to lze,“ uvedl jiný náš zdroj z blízkosti ANO na Praze 6, kde by mohl Stropnický nahradit Petra Bratrského z ODS. „Ano, Martin nás požádal o nominaci, že by chtěl kandidovat, a schválili jsme mu to už před několika měsíci,“ doplnil zastupitel ANO.

Horní komora Parlamentu je složena z 81 senátorů, přičemž každé dva roky probíhají volby do třetiny Senátu. Ty letošní se budou konat na podzim letošního roku.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tomáš A. Nový

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zdeněk Pohlreich zničil dnešní politiku. „Na plný kule...“

11:08 Zdeněk Pohlreich zničil dnešní politiku. „Na plný kule...“

„To, co mně na tom vadí nejvíc, je to, že tady někdo do tebe něco hustí na plný kule a snaží se tě p…