VÍME PRVNÍ Jermanové bude krýt záda i předseda česko-vietnamské společnosti Marcel Winter. Je na krajské kandidátce

26.06.2020 10:53

Hnutí ANO schválilo na svém čtvrtečním zasedání šest krajských kandidátek pro podzimní volby. V čele středočeské kandidátky i nadále zůstává hejtmanka Jaroslava Pokorná Jermanová. V čele jihočeské kandidátky bude vysokoškolský pedagog František Konečný, na Vysočině hnutí ANO povede do krajských voleb náměstek hejtmana Martin Kukla. Jedničkou na kandidátce Libereckého kraje bude starostka České Lípy a náměstkyně hejtmana Jitka Volfová. Lídrem v Plzeňském kraji se stane náměstek plzeňského primátora Roman Zarzycký.

VÍME PRVNÍ Jermanové bude krýt záda i předseda česko-vietnamské společnosti Marcel Winter. Je na krajské kandidátce
Foto: archiv M. Winter
Popisek: Předseda Česko-vietnamské společnosti Marcel Winter

Anketa

Je Miroslava Němcová vhodnou kandidátkou na funkci prezidenta republiky?

3%
97%
hlasovalo: 24442 lidí
ParlamentníListy.cz mají k dispozici všechna jména kandidátů, přičemž pozornost si zaslouží také ti na nižších místech. Jedním z příkladů může být Marcel Winter, letitá tvář prezentující vietnamské aktivity v České republice. Na kandidátce Středočeského ANO je sice až na 35. místě, jeho dosavadní praxe by však mohla přinést kladné body.

Ze schváleného návrhu předsednictva Středočeského ANO dále vyplývá, že čelní příčky obsadily vesměs známé tváře. Jmenujme Roberta Bezděka, právníka a radního, stejně jako výrazného kritika poměrů v Kolíně Martina Hermana. Bezděk je šestka, Herman osmička v pořadí. Oba tak mají reálnou šanci své posty obhájit. Na 21. příčce se umístil Miloš Babiš, podnikatel z Mnichovic, a poslance zastupuje jako sedmý v pořadí František Petrtýl. Zajímavý je také kandidát Petr Kožený, velitel Městské policie v Mnichově Hradišti.

Hnutí ANO bude v podzimních volbách obhajovat prvenství z roku 2016, kdy se mu podařilo získat 20,76 procenta hlasů. Druhé tehdy skončilo hnutí STAN, které mělo 18,43 procenta.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tomáš A. Nový

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…