VÍME PRVNÍ Poslanec Adam opouští klub Úsvitu – Národní koalice

15.09.2015 10:08

„Nesouhlasím, odcházím.“ Poslanec Petr Adam už nehodlá sdílet rétoriku svých kolegů v souvislosti s ilegální migrací. Rozhodl se pro rázné řešení a odchod z poslaneckého klubu. Pro ParlamentniListy.cz reagoval: „Mé rozhodnutí bylo stvrzeno ohlášenou spoluprací s pány Konvičkou a Hamplem.“

VÍME PRVNÍ Poslanec Adam opouští klub Úsvitu – Národní koalice
Foto: Úsvit
Popisek: Petr Adam

Místopředseda poslaneckého klubu sněmovní opoziční strany Úsvit – Národní koalice se rozhodl rozloučit se svými kolegy: „Po dlouhém rozmýšlení odcházím. Nesouhlasím dle mého názoru s nevhodnou rétorikou týkající se ilegální migrace. Mé rozhodnutí bylo stvrzeno ohlášenou spoluprací s pány Konvičkou a Hamplem,“ reagoval pro ParlamentniListy.cz.
Národní koalice se totiž domluvila na spolupráci s iniciativou Blok proti islámu. S podporou bloku půjde Úsvit do krajských, senátních a sněmovních voleb.

Úsvit a Blok proti islámu budou stavět společné kandidátky

Společný program by měl být podle informací z tiskové konference představen v prosinci. Úsvit ale zdůrazňuje, že nerezignuje na svůj původní program pro sněmovní volby, kdy kladl důraz například na prosazení prvků přímé demokracie a odvolatelnosti politiků. V budoucích volbách chtějí Úsvit a Blok proti islámu stavět společné kandidátky. Strana Úsvit – Národní koalice navazuje na hnutí Úsvit, které po vnitřních sporech opustil jeho zakladatel Tomio Okamura. Okamura společně s dalším bývalým členem Úsvitu Radimem Fialou založil vlastní hnutí Svoboda a přímá demokracie. Úsvit ve sněmovně zastupuje devět poslanců.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Daniela Černá

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Protiústavní.“ Jana Zwyrtek Hamplová chce umlčení v Senátu hnát výš

21:30 „Protiústavní.“ Jana Zwyrtek Hamplová chce umlčení v Senátu hnát výš

Horní komora Parlamentu se rozhodla sněmovní verzi novely občanského zákoníku ohledně uzavírání part…