VÍME PRVNÍ Pražská ČSSD chce do komunálek prorazit s Drahošem

06.02.2018 18:20

Hlavním tématem pro sociální demokracii je volba jejího nového předsedy, který se bude volit 18. února a naznačí, jak se bude dále vyvíjet jednání o nové vládě. Nyní se ale objevila další zajímavá informace o možné tváři v barvách sociální demokracie.

VÍME PRVNÍ Pražská ČSSD chce do komunálek prorazit s Drahošem
Foto: Česká televize
Popisek: Debata kandidátů na prezidenta Miloše Zemana a Jiřího Drahoše v Rudolfinu v režii České televize

Novým lídrem pražské kandidátky do blížících se voleb by totiž mohl být Jiří Drahoš. ParlamentnímListům.cz to v pondělí potvrdily dva zdroje z okolí pražské socdem.

„ČSSD vyjednává s neúspěšným prezidentským kandidátem a velmi rádi by ho viděli jako lídra ve svých barvách. Jak je známo, Jiří Drahoš byl pražskou sociální demokracií podporován již při prezidentské volbě, postavil se za něj jak Hamáček, tak Miroslav Poche,“ sdělil jeden ze zdrojů naší redakci.

Podpora Jiřího Drahoše ze strany oranžových ale nebyla celistvá. Za Miloše Zemana se například postavil bývalý ministr vnitra Milan Chovanec, který je jedním z adeptů na nového předsedu sociálních demokratů. Druhým výrazným uchazečem je Jan Hamáček. Tomu však mnoho členů vyčítá právě podporu Jiřího Drahoše.

Předsedou ČSSD ale prý bude ten, koho určí europoslanec Poche, zní v kuloárech. Tahle věta mnoha členům ČSSD vadí. „Nám se nelíbí, aby Pražáci, kteří se na všech schůzích a sjezdech vždycky chovali arogantně a přehlíželi úplně každého, nám v Ostravě říkali, že máme volit pana Hamáčka, protože pak bude ministrem obrany u pana Babiše, to přece není možné, aby se takto jednalo,“ uvedl naší redakci jeden ze členů sociální demokracie.

Větší paradox snad nemůže nikoho napadnout. Zatímco část ČSSD se těší z toho, že válečná sekyra mezi sociální demokracií a Hradem byla zakopána, přichází na scénu neúspěšný prezidentský kandidát Drahoš, reprezentující vše, jen ne křídlo Miloše Zemana a ČSSD.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: B. Richterová a T. A. Nový

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…