VÍME PRVNÍ Šéfem ČSSD v Praze bude poslanec a náměstek Dolínek. Ministr Ludvík se dekuje

21.11.2017 13:24

Ačkoli se volba šéfa pražské sociální demokracie uskuteční zřejmě až na začátku příštího roku, ParlamentníListy.cz už nyní získaly řadu indicií o tom, jak "volba" dopadne.

VÍME PRVNÍ Šéfem ČSSD v Praze bude poslanec a náměstek Dolínek. Ministr Ludvík se dekuje
Foto: archiv
Popisek: Petr Dolínek ČSSD

Podle několika našich zdrojů, které patří do nejvyššího vedení socdem, volba na Petra Dolínka padla už v minulosti. „Je to tak. Nyní se sice budou scházet místní a další organizace, ale je jasné, že Dolas (Dolínek, pozn. red.) vyhoví a Poche ho tam bude mít," uvedly shodně.

Pozice předsedy pražské ČSSD je ovšem marginální a navenek nenápadná. Klíčový souboj se tak uskuteční především o pořadí na kandidátkách na magistrát. Sociální demokracie, která v Praze u sněmovních voleb propadla, totiž bude bojovat o holou existenci a je jasné, že do zastupitelstva dostane maximálně dva své politiky. Pokud vůbec.

„Řeší se jména. Jaké lídři jsou zvažováni pouze tři: Dolínek, Ropková a Kaucký. Nikoho dalšího tam nechtějí pustit," uvedl další náš zdroj.

Otázkou také zůstává, co bude se současným předsedou Prahy Ludvíkem. Ten podle našich informací "mizí" z Prahy 13 na Prahu 9. Pokud se tak stane, je podle našich informací „do roka a do dne mrtvá" tamní šéfka ČSSD Marcela Dudková. „Marcela si to nepřipouští, ale udělá tímto chybu," vypověděl člen ČSSD.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tomáš A. Nový

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

11:12 Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

Ceny pohonných hmot za poslední měsíc rostou a rostou. Pojďme se podívat, proč tomu tak je, zda se r…