VÍME PRVNÍ Tomáš Jílek odchází z TOP 09. V pražském zastupitelstvu chce zůstat jako nezávislý

23.08.2017 22:58

Zastupitel hlavního města Prahy Tomáš Jílek odchází ze strany TOP 09. V klubu TOP 09 na magistrátu chce ale zůstat, byť jako nezávislý politik. Informaci potvrdil ParlamentnímListům.cz sám Jílek prostřednictvím e-mailové komunikace.

VÍME PRVNÍ Tomáš Jílek odchází z TOP 09. V pražském zastupitelstvu chce zůstat jako nezávislý
Foto: TOP 09
Popisek: Tomáš Jílek

„Potvrzuji vaši informaci. Členství v TOP 09 jsem ukončil na vlastní žádost na přelomu července a srpna 2017. Důvodem je moje působení v rámci akciových společností v municipalitním vlastnictví a můj další zájem o tuto oblast,“ napsal Tomáš Jílek ParlamentnímListům.cz v e-mailu. Podle Jílka je pro „odpovědný přístup k takové práci potřeba určitá nadstranickost a schopnost konsenzu napříč politickým spektrem“. „Nadále se cítím být vázán volebním programem TOP 09, za kterou jsem byl zvolen. Požádám proto vedení zastupitelského klubu TOP 09, aby souhlasilo s mým dalším setrváním v tomto klubu v barvách nezávislých,“ doplnil.

„Tomáš Jílek se v rámci své pracovní kariéry ve vyšších manažerských pozicích setkal s problémem, že v určitých firmách je politická příslušnost bohužel vnímána negativně. Proto došlo k dohodě o ukončení členství v TOP 09. Nejde o žádné překvapení, vedení zastupitelského klubu i vedení pražské organizace tuto záležitost s panem Jílkem probíralo,“ sdělil ParlamentnímListům.cz krajský manažer TOP 09 pro Prahu Petr Kučera. Ukončení členství v klubu podle Kučery Jílku činnost v zastupitelském klubu na pražském magistrátu nijak neovlivňuje. „Konečně název klubu je TOP 09 a nezávislých,“ doplnil pro ParlamentníListy.cz Kučera. 

Tomáš Jílek působí v zastupitelstvu hlavního města Prahy ve výboru pro smart cities (chytrá města) a ve výboru pro správu majetku a majetkové podíly zastupitelstva hlavního města Prahy. Kromě toho je i členem komise Rady hlavního města Prahy pro ICT (informační a komunikační technologie) a rovněž i komise pro rozvoj konceptu smart cities. Do zastupitelstva se dostal během voleb v roce 2014.   

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Jonáš Kříž

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…