VÍME PRVNÍ V Praze se zřejmě budou opakovat volby. Vyděračem prý je TOP 09

05.11.2014 15:20

Kolodějská buňka TOP 09 se podle vyjádření Zbyňka Passera, které mají ParlamentníListy.cz k dispozici, uchýlila k velmi nezvyklému kroku v českém prostředí, nerespektovala prý výsledky voleb v městské části a poté, co se nedomohla funkce starosty, všichni její zastupitelé i náhradníci odstoupili.

VÍME PRVNÍ V Praze se zřejmě budou opakovat volby. Vyděračem prý je TOP 09
Foto: archiv strany / FB
Popisek: Zbyněk Passer, místpředseda hnutí PRO PRAHU

TOP 09 na městské části Praha - Koloděje získala tři mandáty, koalice stávajícího starosty Passera (Pro Prahu) pak mandáty čtyři (koalice hnutí Pro Prahu, Sdružení závislých a TJ Slavoj Koloděje). „TOP 09 se při jednání domáhala postu starosty, koalice jí opakovaně nabízela pozici místostarosty, vedení i většinu v kontrolním výboru, společné řízení územního plánu a zastoupení ve všech komisích a výborech. Shodu jsme společně našli i ve většině programových bodů,“ uvedl stávající starosta Zbyněk Passer. I přesto se zastupitelé zvolení za TOP 09 rozhodli nevykonávat mandát, jenž získali.

Ukázky z komunikace:

„Volby v Kolodějích proběhly řádně, nikdo je nenapadl a nezpochybnil. Voliči demokraticky rozhodli o rozdělení mandátů a je morální povinností zastupitele mandát přijmout a řádně vykonávat. Jste-li v koalici, či v opozici na tom nic nemění. Ze strany TOP 09 tak jde o krok, který destabilizuje chod městské části, způsobí na zhruba půl roku nefunkčnost zastupitelstva, neboť při poklesu počtu zastupitelů pod zákonem daných pět členů nesmí tento vrcholný orgán městské části rozhodovat mimo jiné o majetku, smlouvách, investicích, grantech, potřebách školství atd. Zastupitelstvo může až do voleb pouze schválit provizorní rozpočet na provoz úřadu městské části. V Kolodějích bylo veřejným tajemstvím, že TOPka chce buď post starosty anebo nic. Výslovně jsem jejího lídra pana Mužíka upozorňoval na škodlivost tohoto kroku, provozní a finanční důsledky pro městskou část,“ řekl Passer.

Mimořádné volby, do kterých by Koloděje vedl současný starosta, by se mohly konat v létě 2015. Doplňme, že vítězem voleb se stala TOP 09 a účast byla téměř 70 procent. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tomáš A. Nový

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zdeněk Pohlreich zničil dnešní politiku. „Na plný kule...“

11:08 Zdeněk Pohlreich zničil dnešní politiku. „Na plný kule...“

„To, co mně na tom vadí nejvíc, je to, že tady někdo do tebe něco hustí na plný kule a snaží se tě p…