VÍME PRVNÍ Václav Klaus mladší nezískal nominaci do vedení pražské ODS

22.11.2017 15:33

Podle dvou našich zdrojů z ODS nová a velmi výrazná tvář občanských demokratů neuspěla se žádostí o nominaci do metropolitního vedení partaje. Mělo se jednat o organizaci na Praze 7, kde rokování proběhlo v úterý. Šlo také o jednu z prvních schůzí, kam Klaus oficiálně přišel s žádostí o svou nominaci.

VÍME PRVNÍ Václav Klaus mladší nezískal nominaci do vedení pražské ODS
Foto: Daniela Černá
Popisek: Václav Klaus ml.

Pražská ODS bude volit své vedení už příští týden, a to v úterý 28. listopadu. Jak ParlamentníListy.cz zjistily, velkou šanci na úspěch by měl mít místostarosta Prahy 9 Tomáš Portlík. Jak ovšem uvedly naše zdroje, k velkému překvapení "ostrouhal" právě Klaus junior. „Ano, na jedné z Prah tuto nominaci nezískal," uvedl občanský demokrat, s nímž jsme o celé záležitosti hovořili. Zdůraznil ovšem, že jde pouze o jednu oblast ODS v Praze.

Ve vedení oblastního sdružení ODS Prahy 7 jsou mediálně velmi neznámí politici: namátkou Tomáš Kaštovský, Petr Kantor či Zdeněk Konopa. Ti naopak podpořili na 1. místopředsedkyni ODS Alexandru Udženiju a do čela pražské ODS Tomáše Portlíka.

Úterní volební maraton zaznamená jak volbu předsedy pražské ODS, tak i místopředsedů. Dosavadním šéfem ODS v Praze byl Filip Humplík. Ten rovněž kandidoval do Poslanecké sněmovny, avšak neuspěl.

„Filip Humplík převzal pražskou ODS ve velmi těžké situaci a nelze mu upřít podíl na zklidnění rozbouřených vod. Oceňuji jeho roli v krizové komunikaci. Ale ne každý se narodí jako politik a nepovažuji za ostudné to sobě a svému okolí přiznat. Filip Humplík je úspěšný podnikatel, šikovný muzikant, ve světě se rozhodně neztratí a myslím, že mu tam bude i komfortněji," řekl v té souvislosti naší redakci Lukáš Herold (ODS).

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tomáš A. Nový

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…