VÍME PRVNÍ Zasedá výkonný výbor ÚV KSČM. Známe strategii komunistů pro volby do EP

30.11.2018 15:47

VÍME PRVNÍ Komunistická strana Čech a Moravy se dnes sešla na výkonném výboru strany, aby projednala svou strategii do voleb do Evropského parlamentu.

VÍME PRVNÍ Zasedá výkonný výbor ÚV KSČM. Známe strategii komunistů pro volby do EP
Foto: Hans Štembera
Popisek: Staronový předseda ÚV KSČM Vojtěch Filip

Člen Ústředního výkonného výboru za Ústecký kraj Pavel Vodseďálek úvodem jako člen personální komise navrhl, aby spolustraník Oldřich Duchoň nebyl zařazen na kandidátku. Odmítl podle jeho slov vyjádření k volbám do Evropského parlamentu. 

Anketa

Který prezident České republiky byl prozatím nejlepší?

8%
7%
85%
hlasovalo: 25633 lidí

"Nejprve se bude volit jednička, pak druhé až šesté pořadí, pak od sedmičky dále. Stane se tak na Ústředním výkonném výboru 15. prosince. Zatím výkonný výbor zasedne hodinu předtím a doporučí kandidáty," podotkl Vodseďálek.

Následně dodal, že strana jedná i s kandidáty ostatních stran. "SDS přichází s mladými. Čekáme, že SPO do toho nepůjde, mohli bychom toho využít," sdělil Vodseďálek. 

Bývalý komunistický poslanec Josef Nekl navrhl, aby se kandidátka do Evropského parlamentu jmenovala KSČM s podporou SPO a nezávislých. Toto téma se však následně neprobralo, diskuze ohledně názvu se odložila na 14. prosince. Důvodem je čekání, s čím 8. prosince vyrukují sociální demokraté a jak to dopadne při jednání právě s SPO. "Každopádně musí být v názvu KSČM," shodli se straníci.

Komunista Josef Číž se následně ptá, proč se hovoří o Soně Markové a funkci pro ni, když na pořadu dne má být šetření. První místopředseda KSČM Petr Šimůnek na to konto odvětil, že je rezerva jednoho místa u Stanislava Grospiče.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Média to zatajila.“ Mohl být mír mezi Ruskem a Ukrajinou? Zcela jinak

11:11 „Média to zatajila.“ Mohl být mír mezi Ruskem a Ukrajinou? Zcela jinak

Politolog Ivan Katchanovski z univerzity v kanadské Ottawě o válce na Ukrajině mluví jako o „zástupn…