VÍME PRVNÍ Zeman přijme rakouského prezidentského kandidáta Hofera

06.09.2016 18:21

Rakouský prezidentský kandidát Norbert Hofer požádal o přijetí u Miloše Zemana. Hofer by se na Pražský hrad rád podíval ještě před opakovanými volbami, které budou 2. října. Prezident Zeman mu podle informací ParlamentníchListů.cz vyhověl a Hofera, který je rovněž proti migraci, přijme příští týden. Informace pro PL potvrdil hradní mluvčí Jiří Ovčáček.

VÍME PRVNÍ Zeman přijme rakouského prezidentského kandidáta Hofera
Foto: Hans Štembera
Popisek: Norbert Hofer

Rakouský prezidentský kandidát za Svobodné Norbert Hofer se podle informací ParlamentníchListů.cz potká s prezidentem Milošem Zemanem. Ke schůzce dojde ještě před druhým kolem rakouských voleb, které se budou počátkem října opakovat. Rakouský ústavní soud totiž platnost druhého kola v červnu zrušil.

Norbert Hofer, který patří k odpůrcům přijímání migrantů, zavítá na Pražský hrad za Milošem Zemanem počátkem příštího týdne. Hofer sám o schůzku požádal a Zeman mu vyhověl.

Zjištění ParlamentníchListů.cz potvrdil i prezidentův mluvčí Jiří Ovčáček. „Ano, plánuje se v příštím týdnu setkání pana prezidenta s panem Norbertem Hoferem, který je jedním ze členů kolektivního vedení Rakouské republiky,“ uvedl Ovčáček. Rakousko je totiž nyní bez prezidenta a zemi řídí kolektivní orgán složený ze tří členů vedení rakouského parlamentu, mezi něž patří i Hofer.

„Setkání se uskuteční na žádost pana Norberta Hofera a o jeho průběhu budeme informovat po jeho skončení. Pokud jde o témata setkání, je především na hostovi, aby je nastolil. Připomínám, že pan premiér se už setkal s Alexandrem Van der Bellenem, a to ve Vídni,“ dodal Jiří Ovčáček. Sobotka se s druhým z prezidentských kandidátů potkal v době, kdy ještě původní druhé kolo voleb platilo a Van der Bellen byl vítězem voleb.

Norbert Hofer podle informací, které ParlamentnímListům.cz prozradilo několik zdrojů, touží po setkání se Zemanem už delší dobu. Důvodem by měla být skutečnost, že většina Rakušanů „závidí Čechům prezidenta“, a Hofer by zřejmě rád snímky ze schůzky s Milošem Zemanem využil ještě v kampani. Koneckonců Miloš Zeman i Norbert Hofer mají v podstatě totožné názory na problematiku migrační krize.

Pokud by se Norbert Hofer prezidentem Rakouska skutečně stal, česká hlava státu by získala dalšího blízkého spojence v odmítání přijímání a přerozdělování imigrantů. Už teď se v této věci shodne s polským prezidentem Andrzejem Dudou, slovenským premiérem Robertem Ficem nebo maďarským premiérem Viktorem Orbánem.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Radim Panenka

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…