VÍME PRVNÍ Žena, která zastřelila v pražském obchodu útočníka s nožem, odmítla ocenění. Zde je důvod

28.07.2017 12:20

Magistrát chtěl předat ocenění „za záchranu života“ prodavačce Šárce Pavlíkové Oppltové, která v pondělí v obchodu se zbraněmi v pražské Opletalově ulici zastřelila ozbrojeného útočníka. Ten během loupežného přepadení nožem ohrožoval jejího kolegu. Slavnostní předání ocenění bylo ale na poslední chvíli zrušeno. Podle vyjádření Prahy si Oppltová nepřála mediální pozornost.

VÍME PRVNÍ Žena, která zastřelila v pražském obchodu útočníka s nožem, odmítla ocenění. Zde je důvod
Foto: Hans Štembera
Popisek: Na pražském magistrátu pokračuje reorganizace

„Náměstkyně primátorky hlavního města Prahy předá ocenění paní Šárce Pavlíkové Oppltové, která při pondělním přepadení obchodu v Opletalově ulici zachránila život prodavači,“ stojí v pozvánce, kterou redakce ParlamentníchListů.cz obdržela ve čtvrtek 27. července. Slavnostní předání mělo proběhnout v Jiříkově sále Staroměstské radnice v deset hodin. Zúčastnit se ho měl i radní hlavního města Prahy Libor Hadrava.

Jenže magistrát akci zrušil. Personál, který ji měl v Jiříkově sále Staroměstské radnice zabezpečovat, se o tom, že se předání konat nebude, dozvěděl asi hodinu před začátkem, tedy v pátek 28. července v 9 hodin ráno, jak se ParlamentníListy.cz dozvěděly přímo na místě. „Nevíme, proč to zrušili. Běžte se zeptat na magistrát,“ sdělila nám jedna z přítomných hostesek. „Dnešní ocenění paní Oppltové jsme zrušili na její žádost. Nepřála si mediální pozornost,“ uvedl na dotaz ParlamentníchListů.cz jeden z tiskových mluvčí magistrátu Vladimír Řepka bez dalších podrobností.

„Nebudu se k tomu vyjadřovat, omlouvám se. Ráda bych, ale nebudu,“ sdělila ParlamentnímListům.cz po telefonu Oppltová na dotaz, proč si akci ze své strany nepřála. 

POZVÁNKA NA OCENĚNÍ OPPLTOVÉ, KTERÉ MAGISTRÁT ROZESLAL:

V pondělí 24. července Šárka Pavlíková Oppltová se zbraní v ruce zachránila život svému kolegovi prodavači v obchodě se zbraněmi v pražské Opletalově ulici. Útočník, který prodavačku ohrožoval nožem, po zásahu Oppltové střelným zraněním v nemocnici podlehnul. Oppltová už jednou přepadení čelila. Bylo to v roce 1988, kdy ji ozbrojení lupiči ohrožovali střelnou zbraní. Podle svých slov litovala, že tehdy nemohla se zbraní v ruce zasáhnout.  

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Jonáš Kříž

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Protiústavní.“ Jana Zwyrtek Hamplová chce umlčení v Senátu hnát výš

21:30 „Protiústavní.“ Jana Zwyrtek Hamplová chce umlčení v Senátu hnát výš

Horní komora Parlamentu se rozhodla sněmovní verzi novely občanského zákoníku ohledně uzavírání part…