Okamura Věcem veřejným nic nedá

18.04.2014 10:20

Předsedovi Věcí veřejných Jiřímu Kohoutovi prý ztroskotal plán na další financování strany. Právo píše, že se mu zřejmě nezdaří získat od Úsvitu 10 milionů za poslance VV, kteří získali mandát na kandidátce Úsvitu. Tomio Okamura totiž přes deník Právo vzkázal, že véčkům žádné peníze nedá.

Okamura Věcem veřejným nic nedá
Foto: VV
Popisek: Předseda Věcí veřejných Jiří Kohout

„Všichni lidé za VV, kteří kandidovali na listině hnutí Úsvit, jsou součástí poslaneckého klubu hnutí Úsvit, takže o žádném finančním vyrovnání nemůže být řeč,“ reagoval na požadavek VV tajemník Úsvitu Jan Zilvar. Podle deníku Právo si véčkaři podle své místopředsedkyně Olgy Havlové pomýšleli na 10 milionů z 34,2 milionu, které od státu získali okamurovci na pokrytí volebních nákladů.Teď však asi budou muset hledat zdroje jinde. Ve čtrnáctičlenném klubu Úsvitu mají Věci veřejné tři zástupce: Davida Kádnera, Olgu Havlovou a Karla Pražáka.

John se zadlužil třemi miliony

Okamurův postoj se véčkařům nehodí a způsobuje jim starosti. „Mám teď co dělat, abych zajistil financování véček. Jeden z možných zdrojů byl, že požádáme hnutí Úsvit o nějakou participaci. Ale dostalo se to do médií a já si už neumím představit, že bych předstoupil před pana Okamuru a dojednával to s ním. Pan Okamura to bude asi blokovat,“ řekl Právu předseda VV Kohout.

Loni prý véčka hospodařila s příjmy 21,8 milionu a výdaji téměř 11 milionů. Předčasné rozpuštění sněmovny udělalo straně čáru přes rozpočet. Právo uvádí, že lídr eurokandidátky VV Radek John si dokonce nyní musí kampaň platit ze svého. „Já to beru jako osobní kampaň. Vzal jsem si úvěr od banky tři miliony korun,“ řekl Právu John.

reklama

autor: dkr

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Bitevní stodola.“ Smáli se, ale funguje to. Rusové vyzráli na ukrajinské drony

20:13 „Bitevní stodola.“ Smáli se, ale funguje to. Rusové vyzráli na ukrajinské drony

Válka na Ukrajině přinesla do moderního válčení použití dronů a dalších bezpilotních letounů, které …