VV opustily svůj program. Proti korupci nebojují, myslí si Seďa

31.03.2012 14:47

Poslanec ČSSD Antonín Seďa kritizuje nejmenší vládní stranu Věci veřejné. Podle něj ji lidé volili proto, že slibovala boj proti korupci – téměř žádný z těchto slibů však nesplnila a naopak se sama stala symbolem uplácení a podivných praktik jejích představitelů.

VV opustily svůj program. Proti korupci nebojují, myslí si Seďa
Foto: veciverejne.cz
Popisek: Logo Věcí veřejných

Jedná se například o zavedení testů korupční odolnosti politiků a státních úředníků, nulová tolerance vůči korupci a zprůhlednění příjmů politiků. „Nic z těchto cílů se nesplnilo a opak je pravdou. Šéf poslaneckého klubu VV společně s bývalými politiky této strany jsou u soudu z podezření na korupční jednání. Jsou vyšetřováni téměř všichni členové vrcholového vedení VV a jejich poslanci,“ komentuje Seďa.

Jejich sponzoři sídlí v daňových rájích

Podle něj také VV nepodpořily zrušení anonymních akcií a navíc přijímají dary od firem, které sídlí v daňových rájích. Takže nedostály slibu zprůhlednit politické kampaně a financování stran. Posledním bodem je podle Sedi malá podpora protikorupční policie.

„Pro objektivitu je nutno uvést, že sice zákonem o veřejných zakázkách se snížily finanční limity, ale celý systém nebude více transparentnější, ale právě naopak. Taktéž je otázkou, zda VV podpoří opoziční návrhy na zavedení finančních limitů pro předvolební kampaně, zda podpoří posílení pravomocí NKÚ a jak se samy vypořádají s dnešním financováním své politické strany,“ vyjmenoval poslanec.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: joh

komunikace

Jak víte, že když vy teď o důchodové reformě nechcete s vládou komunikovat, že oni pak budou komunikovat s vámi? Není tohle hlavní problém, že se na zásadních věcech nedokážete dohodnout? A ještě jedna věc, s kým budete chtít vládu tvořit, když to odmítáte se SPD a evidentně se stranami SPOLU se na ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Prigožin „žije“? Vyneseny silné informace

15:16 Prigožin „žije“? Vyneseny silné informace

Kam zmizeli žoldnéři wagnerovců? Zdá se, že kremelský vládce Vladimir Putin nadále dokáže efektivně …