VZP prošla rozsáhlou finanční kontrolou. Výsledek? Bez sebemenšího pochybení!

27.11.2014 14:17

Na výbornou dopadla nedávno ukončená rozsáhlá kontrola, kterou ve Všeobecné zdravotní pojišťovně provedl Finanční úřad pro hlavní město Prahu. Výsledky práce nezávislých kontrolorů spadajících pod Ministerstvo financí potvrdily, že ekonomická administrativa VZP je naprosto v souladu s platnou legislativou.

VZP prošla rozsáhlou finanční kontrolou. Výsledek? Bez sebemenšího pochybení!
Foto: Hans Štembera
Popisek: VZP

Kontrola se zaměřila mimo jiné na hospodaření s příjmy z veřejného zdravotního pojištění, na části účetní závěrky, jako jsou výkaz zisku a ztráty (zkráceně výsledkovka) a rozvaha, na daňové přiznání a také na vybrané okruhy související s reklamní a propagační činností VZP.

Finanční úřad po podrobném prostudování tisíců stran podkladů nevytkl Všeobecné zdravotní pojišťovně ani jediné pochybení. U instituce, která má více než tři tisíce zaměstnanců a hospodaří ročně s rozpočtem kolem 150 miliard korun, jde o vynikající výsledek.

Jedním z podnětů, které finanční úředníky do VZP přivedly, byly i výsledky kontroly, kterou ve VZP provedlo v roce 2012 Ministerstvo zdravotnictví. To tehdy vyslovilo mimo jiné i pochyby, zda VZP neporušuje zákon č. 586/1992 Sb., o daních z příjmů. Důsledná kontrola finančního úřadu to však teď vyvrátila.

V poslední době jde o několikátou prověrku ze strany státní správy, která pro VZP dopadla na jedničku. Antimonopolní úřad se například zabýval podnětem, zda VZP neporušila zákon při veřejné zakázce na pobyt nemocných dětí u Egejského moře v rámci projektu Mořský koník. I v tomto případě však úřad v polovině září rozhodl, že postup VZP byl zcela v souladu s platnými předpisy.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: az

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Provokace.“ Zmizelo to. Odkryto po smrti Josefa Laufera

4:40 „Provokace.“ Zmizelo to. Odkryto po smrti Josefa Laufera

Po smrti zpěváka Josefa Laufera mnozí připomínají jeho píseň o Svobodné Evropě a kapitánu Minaříkovi…