Václav Klaus: Shánět kandidáta proti Zemanovi nemá smysl

08.03.2016 21:17

Prezident Miloš Zeman bude podle názoru jeho předchůdce Václava Klause znovu kandidovat na prezidenta. Považuje proto za bezpředmětné, aby se o funkci ucházel někdo jiný. Klaus to dnes řekl v rozhovoru ČTK.

Václav Klaus: Shánět kandidáta proti Zemanovi nemá smysl
Foto: Jan Štěpán
Popisek: Exprezident Václav Klaus

„Podle mého názoru prezident Zeman bude kandidovat ve druhém volebním období a zdůrazňuji, že to nemám z jeho osobního výroku, který by mi sdělil, aby nebyla mýlka. Ale z jeho chování tak dedukuji. A proto se mi zdá naprosto bezpředmětné, aby se někdo jiný pokoušel o prezidentskou volbu,“ řekl bývalý prezident na otázku, zda bude zvažovat svou vlastní kandidaturu. V minulosti se hovořilo o tom, že by se mohl opět o prezidentskou funkci ucházet.

Na otázku, zda Zeman má podle jeho názoru silnou voličskou podporu, Klaus odpověděl: „To myslím, že při beznaději na naší politické scéně má, a v tomto smyslu si ji zaslouží.“

Klaus byl hlavou Česka deset let, ve funkci ho poté vystřídal jako poprvé přímo volený prezident Zeman. O víkendu Zeman při oslavě svého tříletého působení na Pražském hradě svým příznivcům řekl, že se na Hradě možná ještě několikrát potkají. Podle svého mluvčího Jiřího Ovčáčka to byl jasný vzkaz o tom, že Zeman o možnosti znovuzvolení velmi intenzivně přemýšlí.

Bývalé politické oponenty Klause a Zemana v poslední době několik témat spojuje. Tím nejvýraznějším je odpor k migraci.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…