Václav Klaus ml. lhal o „vánočních trzích“? Prý ne...

17.12.2019 11:41

Blíží se Vánoce a mnozí jistě rádi zajdou nasát adventní atmosféru na některé z vánočních trhů. Letos ale vzbudilo rozruch téma přejmenovávání trhů na „zimní“. Václav Klaus mladší si za to vykoledoval zájem Manipulátorů.cz a nyní se k tématu vrátila internetová aktivistka Lenka Klímková.

Václav Klaus ml. lhal o „vánočních trzích“? Prý ne...
Foto: Praha 10
Popisek: Vánoční strom

Na konci listopadu se poslanec a předseda hnutí Trikolóra Václav Klaus ml. pozastavil nad tím, že v Německu se čím dál více měst bojí čehokoliv spojeného s křesťanstvím tak moc, že už si netroufnou ani užít pojmenování „vánoční trhy“. Raději tomu říkají třeba „zimní festival“, anebo jinak, podobně. A doufá, že u nás toto nikdy nenastane.

Jak už to u facebookových příspěvků předsedy Trikolóry bývá, okamžitě se na něj vrhla řada bojovníků za liberální demokracii v čele s Janem Cemperem z Manipulátoři.cz. Ten prezentoval Klausův výrok teatrálně červeně přeškrtnutý a rozporoval tvrzení, že některá německá města přejmenovávají vánoční trhy argumentem, že 1 200 obcí stále pořádá „vánoční trhy“. Dokonce prý ani ve vyhlášených multikulturních čtvrtích se toho nebojí.

A korunu Cemperových argumentů představovalo tvrzení, že „pokud do vyhledávače zadáte název Winterfest, jako první vám vyskočí cosi v Kanadě“.

K tématu se nyní vrátila na Facebooku Lenka Klímková, konzervativní aktivistka, které se Jan Cemper věnoval již v minulosti, když ji představil slovy, „patří mezi známé trolly na internetu“, a nepravdivě ji označil za delegátku sněmu hnutí Trikolóra.

Nyní Klímková zapátrala na stránce německých předvánočních trhů a zjišťovala, kolik z těchto veselic je pojmenováno jako „zimní festival“ nebo „zimní trh“.

Na svém profilu pak prezentovala celkem 24 trhů, které se pojmenovaly „zimní“. Nacházejí se například v Essenu, Magdeburgu (zde poeticky „Zimní sen“), nebo dokonce i v Mohuči, sídle jednoho z nejvýznamnějších německých arcibiskupství. „Zimní trhy“ jsou otevřeny například i v braniborském městě Brandenburg an der Havel, nebo v berlínském Friedrichshainu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

12:50 Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

„Jedu se setkat s mamkou. Už jsme se léta neviděli. Jsme z Doněcka a já nechci bojovat za Putina. Už…