Václav Klaus mladší nemá jen pokřivený ksicht, má pokřivený i pohled. Otravuje veřejný prostor, uvedl aktivista Jakub Pitron

20.02.2017 10:32

Velmi kriticky se k expertovi na školství ODS Václavu Klausi mladšímu vyjádřil občanský aktivista Jakub Pitron na svém facebookovém profilu. Sdílel i názory dalších z časopisu Respekt, kteří se vyjádřili ke Klausovu pohledu na mladého aktivistu Jakuba Čecha. Toho Klaus mladší označil za udavače.

Václav Klaus mladší nemá jen pokřivený ksicht, má pokřivený i pohled. Otravuje veřejný prostor, uvedl aktivista Jakub Pitron
Foto: Daniela Černá
Popisek: Václav Klaus mladší

„Klaus mladší nemá jen pokřivený xicht, má pokřivený i pohled. Měl by se nechat vycentrovat, když chce otravovat ve veřejném prostoru. Kdo to má snášet,“ sdělil Pitron.

„Já bych to takto neřekl, volil bych jiná slova než Václav Klaus ml. Je ale třeba zdůraznit, že má na svůj názor právo – stejně jako dalších 14 tisíc členů ODS a 10,5 milionu obyvatel České republiky. ODS je totiž demokratická strana, kde každý může říkat, co si myslí – na rozdíl například od hnutí ANO. Celé to ale považuji za pseudokauzu a snahu očernit ODS. Ukazuje to nicméně, že naše strana je opět na vzestupu, a tudíž je i předmětem zvýšeného zájmu,“ podotkl k tomu předseda strany Petr Fiala.

Předseda pražské ODS Filip Humplík pak uvedl, že Čech si vybral svou cestu, na niž má právo. „Já tu jeho za vzor občanské angažovanosti nepovažuji. Rozhodl se stát mediální hvězdou na základě historek typu: ‚Je mi šestnáct, jedu vlakem na dovolenou a mám chvíli času, tak napíšu tři udání. A hned jak budu moct, vstoupím k Zeleným.‘ Vstoupil do veřejného prostoru s touto imagí, nemůže se divit, že bude občas terčem vtipů,“ podotkl s tím, že on o mladíkovi, jenž upozorňuje na přešlapy úředníků, v nadsázce mluví jako o „svazáčkovi“. 

„Když jsem toho mladíka slyšel, říkal jsem si, že to je naaranžovaná kampaň Zelených,“ zastal se následně Klause exministr obrany Alexandr Vondra. „Pobavilo mě, když mladíka na facebooku přirovnal k Pavlíku Morozovovi, mladému hrdinovi SSSR. Sice neudává rodiče, ale je to podobný typ ideologického aktivismu, který mi vadí. Kontrola veřejných prostředků v demokracii je důležitá, ale má se to odehrávat jinak,“ sdělil.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Až uvidíte nápis „čerstvé maso“... Toto vám velké obchody neřeknou, odhalil Jandejsek

9:55 Až uvidíte nápis „čerstvé maso“... Toto vám velké obchody neřeknou, odhalil Jandejsek

O Green Dealu i neradostné situaci v českém zemědělství promluvil na setkání Klubu 2019 jeden z nejv…