Václav Klaus ocenil kandidaturu Topolánka: Konečně někdo, kdo nepřipomíná mimozemšťana

06.11.2017 17:30

Exprezident Václav Klaus ve Vyjádření pro Deník.cz přivítal kandidaturu Mirka Topolánka na post hlavy státu. Prý konečně kandiduje někdo, kdo nepřipomíná mimozemšťana.

Václav Klaus ocenil kandidaturu Topolánka: Konečně někdo, kdo nepřipomíná mimozemšťana
Foto: Hans Štembera
Popisek: Václav Klaus

„Mirek Topolánek se v nejvyšších politických funkcích dlouho pohyboval, a je tedy v tomto ohledu jasným Nemarťanem. Rafinované a spektakulární oznámení jeho kandidatury na poslední chvíli vnímám jako zřetelné vybočení z dosavadní nabídky protikandidátů Miloše Zemana. Prostě Mirek Topolánek, jak ho všichni známe,“ řekl Klaus.

Celý článek naleznete zde.

Přitom když Topolánek nahrazoval Klause ve vedení ODS, pozdější prezident Klaus v roce 2002 o Topolánkovi napsal, že je „prázdný a falešný“. Tehdy Topolánek svedl souboj o předsednictví ODS s Petrem Nečasem a svého pozdějšího nástupce porazil.

Neshody mezi Klausem a Topolánkem vyvrcholily v roce 2008, kdy se Klaus vzdal funkce čestného předsedy ODS a nechtěl být s touto stranou více spojován. Ještě na začátku roku 2008 mu však hlasy poslanců a senátorů za ODS umožnily stát se podruhé prezidentem.

Mirek Topolánek

  • BPP
  • Kandidát na prezidenta v roce 2018
  • mimo zastupitelskou funkci

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

11:12 Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

Ceny pohonných hmot za poslední měsíc rostou a rostou. Pojďme se podívat, proč tomu tak je, zda se r…