Václav Klaus prý přijal miliony od podnikatele, kterému dal amnestii

21.06.2017 11:27

Institut Václava Klause obdržel v letech 2014 i 2015 po milionu korun, a to od muže, jemuž dal v roce 2008 sám Klaus milost. Jde o podnikatele Zdeňka Kratochvíla a jeho jihlavskou společnost ICOM Transport. O případu informuje HlídacíPes.org.

Václav Klaus prý přijal miliony od podnikatele, kterému dal amnestii
Foto: Jan Štěpán
Popisek: Václav Klaus v Ostravě

Milost pro Kratochvíla přitom budila rozpaky již v době jejího udílení. Muž byl obžalovaný kvůli závažné hospodářské kauze s miliardovými škodami. Posléze se však ukázalo, jak píše server, že Kratochvíl byl sponzorem ODS a před udělením milosti se s Klausem setkal. Interpeloval za něj i tehdejší ministr vnitra Ivan Langer (ODS). 

Původní text ZDE.

Klaus se pak dušoval, že na setkání s Kratochvílem zapomněl, a občanští demokraté peníze, které tehdy od podnikatele získali sponzorským darem, zase vrátili. Exprezident uvedl, že důvodem propuštění byl Kratochvílův zdravotní stav, kdy i podle Nejvyššího soudu závažná duševní porucha podnikatele zapříčiňuje, že ten nemůže chápat soudní řízení. V současné době však podnikatel vede společnost s dvěma tisíci zaměstnanci, popisuje server. 

Kratochvíl nyní serveru uvedl, že motivací financování Institutu je skutečnost, že Klaus toho udělal pro Českou republiku strašně moc. „Stále dělá,“ tvrdí také Kratochvíl se slovy, že ten Institut je zkrátka potřeba. Jako o revanši se však bavit nehodlá. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…