Václav Klaus se „vrací“ do ODS, píše deník

17.05.2013 7:58

V pondělí na pozvání ministra průmyslu a obchodu Martina Kuby pojede na ideologickou konferenci jihočeské ODS i exprezident a bývalý čestný předseda strany ODS Václav Klaus. Do Českých Budějovic ale přijede bez vědomí nejužšího vedení strany, kvůli čemuž se podle deníku MF Dnes spekuluje, že chce Klaus ukázat, kdo je jeho favoritem na vedení strany.

Václav Klaus se „vrací“ do ODS, píše deník
Foto: Hans Štembera
Popisek: Václav Klaus

O ministru Kubovi se totiž podle deníku v kuloárech hovoří jako o někom, kdo by rád nahradil na postu předsedy strany Petra Nečase. A podle některých poslanců má Klaus k ministrovi blízko. Například exministr spravedlnosti Jiří Pospíšil si myslí opak: „Rozhodně si nemyslím, že by tímto krokem chtěl dát Václav Klaus cokoliv najevo."

Někteří členové nejužšího vedení strany o návštěvě exprezidenta na ideologické konferenci nevědí. „Nic o takovém pozvání nevím,“ cituje MF Dnes ministra dopravy Zbyňka Stanjuru.

O návštěvě bývalého čestného předsedy ODS neví ani šéf poslaneckého klubu strany Marek Benda. Kuba prohlásil, že se Klausův termín podařilo najít na poslední chvíli, tak zřejmě i proto o jeho návštěvě straníci nevědí.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jno

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…