Václav Klaus vzpomínal na Kellnera. Připomněl společenskou odpovědnost i minimum afér

29.03.2021 18:46

Exprezident Václav Klaus i jeho institut jsou podle svých slov velmi bolestně zasaženi zprávou o tragickém úmrtí byznysmena Petra Kellnera. „Byl příkladem jiným, i pokud jde o společenskou odpovědnost a podporu společensky prospěšných aktivit,“ píše Klaus.

Václav Klaus vzpomínal na Kellnera. Připomněl společenskou odpovědnost i minimum afér
Foto: Repro XTV
Popisek: Bývalý prezident ČR Václav Klaus

Šestapadesátiletý Petr Kellner zahynul při tragické nehodě vrtulníku na Aljašce. „V jeho osobě odešel nejen nejbohatší Čech a tvůrce velkého byznysového impéria, ale i nejvýraznější symbol úspěchu českého kapitalismu po roce 1989. Jeho životní příběh byl příkladem využité šance, kterou schopným mladým lidem nabídla ekonomická transformace a privatizace na počátku 90. let,“ píše exprezident Klaus.

„Petr Kellner dokázal rozvinout svůj počáteční privatizační úspěch do rozměru, který daleko přesáhl hranice naší země. Vybudoval silnou finanční skupinu investující do mnoha oborů a zaměstnávající stovky tisíc lidí v řadě zemí světa. Jeho výjimečné postavení mezi podnikateli nejen v mnoha zemích světa, ale v celém našem regionu bylo výsledkem jeho tvrdé práce a mimořádného podnikatelského talentu. Stále dokázal být sám sebou, nepodlehl výjimečnosti svého postavení, dokázal si uhájit své soukromí a nestal se sebestřednou mediální celebritou. Neprovázely ho žádné skandály a aféry,“ píše Klaus.

„Byl příkladem jiným, i pokud jde o společenskou odpovědnost a podporu společensky prospěšných aktivit. Neskrýval své politické názory a vyjadřoval své obavy o směřování naší společnosti. Právě v tomto kontextu jsme vnímali významnou podporu, kterou věnoval vzniku a činnosti Institutu Václava Klause, za kterou jsme mu nestihli dostatečně poděkovat. Petr Kellner patřil k těm, o nichž můžeme říci, že se zasloužili o naši zemi. Přejeme skupině PPF a jeho spolupracovníkům, aby dokázali jeho zcela mimořádné dílo úspěšně dále rozvíjet. Pozůstalým pak náleží naše upřímná soustrast,“ uzavírá Klaus i za svůj institut.

reklama

autor: vef

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Bitevní stodola.“ Smáli se, ale funguje to. Rusové vyzráli na ukrajinské drony

20:13 „Bitevní stodola.“ Smáli se, ale funguje to. Rusové vyzráli na ukrajinské drony

Válka na Ukrajině přinesla do moderního válčení použití dronů a dalších bezpilotních letounů, které …