Václav Moravec se bude věnovat dětem

12.10.2015 13:03

Jak se dělá televize, to je otázka, kterou se bude již po čtvrté zabývat Česká televize společně se školními televizními štáby z celé republiky.

Václav Moravec se bude věnovat dětem
Foto: Hans Štembera
Popisek: Česká televize, ilustrační foto

Anketa

Ohrožuje Andrej Babiš českou demokracii?

44%
56%
hlasovalo: 5857 lidí

Tentokráte se dvou dnů plných besed a přednášek s tvářemi České televize, mezi nimiž nechybí Václav Moravec, Jakub Železný či Robert Záruba, zúčastní rekordních čtrnáct školních televizí. Společný projekt České televize a příbramské GymTV „Jak se dělá televize s Českou televizí“ se uskuteční ve dnech 16. a 17. října na Gymnáziu Příbram.

Tisková zpráva ČT ZDE

„Česká televize patří se svým pořadem Zprávičky mezi pouhou jedenáctku evropských televizních stanic, které se systematicky zabývají pravidelným dětským zpravodajstvím. Školní týmy navíc zapojujeme i do skutečně odvysílaných reportáží, a tím podporujeme jejich znalosti a dovednosti v multimediální oblasti,“ říká tisková mluvčí České televize Alžběta Plívová a dodává: „Projekt Jak se dělá televize s Českou televizí je takovým pomyslným vyvrcholením naší vzájemné dlouhodobé spolupráce a já musím říci, že i pro nás, televizní profesionály, je to díky vnímavému a interaktivnímu publiku velmi obohacující zkušenost.“

Mezi osobnosti televizní obrazovky, které se tohoto setkání účastní opakovaně, patří i Jakub Železný, vedoucí moderátor zpravodajství České televize: „Předávání poznatků z naší práce těm, kteří se o ni zajímají, je pro nás ve zpravodajství České televize velmi důležité. Moc rád se potkávám se studenty, kteří jsou obvykle hodně zvídaví, a tím i inspirativní. Vždycky si říkám, kolik z nich se třeba jednou stane našimi kolegy.“ Návštěvníci akce se dále mohou těšit na ředitele programu České televize Milana Fridricha, sportovního komentátora Roberta Zárubu, moderátora diskusních pořadů Václava Moravce, meteoroložku Taťánu Míkovou, investigativního žurnalistu Marka Wollnera či moderátora Studia ČT24 Tomáše Drahoňovského. Hranou tvorbu České televize zastupuje výkonný producent Jaroslav Kučera, dětské zpravodajství pak dramaturg pořadu Zprávičky Petr Kopecký.

„Dlouhodobé spolupráce s Českou televizí si vážíme. Studenti velmi oceňují, když se mohou setkat se známými tvářemi, ale také s odborníky na jednotlivé technické disciplíny. Pro pracovníky České televize to může být zase cenná zpětná vazba z řad diváků," říká vedoucí školní televize GymTV Josef Fryš. Vedle příbramské školní televize, která je iniciátorem celého projektu, na setkání zamíří také televizní týmy ze základních a středních škol z Opavy, Kolína, Broumova, Litomyšle, Ústí nad Labem, Rumburku, Prahy, Liberce, Chomutova, Borohrádku, Návsí a hned dvě školní televize přijedou ze Zlína. Kromě besed a přednášek čeká na návštěvníky akce prezentace tvorby jednotlivých školních štábů. Veškerý dvoudenní program je veřejnosti volně přístupný a lze jej nalézt na stránce www.jaksedelatelevize.cz; zde bude rovněž možnost zhlédnout vybrané besedy online.

Česká televize se prohlubování mediální gramotnosti dětí věnuje dlouhodobě. Ať již prostřednictvím pravidelného dětského zpravodajství, zapojením školních štábů do vysílání nebo podporou akcí typu Jak se dělá televize s Českou televizí. Přímo na Kavčích horách také pořádá pro děti ze školních televizí celodenní praktické workshopy s názvem Televize v televizi.

reklama

autor: spa

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Bitevní stodola.“ Smáli se, ale funguje to. Rusové vyzráli na ukrajinské drony

20:13 „Bitevní stodola.“ Smáli se, ale funguje to. Rusové vyzráli na ukrajinské drony

Válka na Ukrajině přinesla do moderního válčení použití dronů a dalších bezpilotních letounů, které …